SONDAKİKA : 09 Eylül 2010 Perşembe
Anasayfam Yap  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Matbaa & Ajans  |  Çerkezköy Telefon Rehberi  |  İş Telefonunu Ekle
Çerkezköy  |  Bölge  |  Spor  |  Yazarlar  |  Arşiv  |  Anket  |  Seri İlanlar  |  Künye  |  İletişim  |  Haber İhbar  |  Radyo Haber Canlı Dinle
Rayiç bedeller emlak piyasasını vurdu
10.03.2010

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, rayiç bedellerin 5-6 kat arttırıldığını, bunun emlak piyasasına darbe vurduğunu söyledi. Karagöz, "Satılan yerin raiç bedelinin yüksek olduğunu gören müşteriler yeri almaktan vazgeçiyorlar." dedi 


Çerkezköy'de 2010 yılında başlatılan yeni rayiç değerlendirmeleri ile ilgili bir açıklama yapan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, bu fiyatların piyasanın çok üstünde olmasından dolayı vatandaşların çok mağdur olduğunu söyledi.


SATIN ALMAKTAN VAZGEÇİYORLAR


Bazı yerlerde rayiç değerlerin önceki yıla oranla 5-6 kat arttığını ifade eden Serkan Karagöz, "Bundan herkes rahatsız, emlak vergisini öderken daha iyi farkına varacaklar. Emlakçılar daha çok rahatsız. Satılan yerin raiç bedelinin yüksek olduğunu gören müşteriler yeri almaktan vazgeçiyorlar" diye konuştu.


İŞLER DURMA NOKTASINA GELDİ


Piyasaların durgunluğuna bir de rayiç bedellerinin yüksek oluşu eklenince işlerin durma noktasına geldiğine değinen Serkan Karagöz, "Bu nedenle gerek vatandaşlarımız, gerekse bu işten ekmek yiyen insanlar çok rahatsız. Ocak ayından itibaren bu şikayetleri sürekli duyuyorum" dedi. Bu konuda gelen şikayetleri Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e ilettiklerini belirten Karagöz, "Ali Ertem de bu konuda gerekli çalışmayı yaptırıp bu rahatsızlıkların giderilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Biz de konunun takipçisi olarak bu konuda bir çalışma yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


RAYİÇ BEDELLER BİR YILDA 6 KAT ARTTI


Rayiç bedellerinin yüksek oluşunu da örnek vererek dile getiren Karagöz, "Bağlık'ta arsası olan ve geçen yıl 85 TL ödeyen bir vatandaş bu yıl 500 TL ödeyecek. Karaağaç'ta geçen yıl rayiç değeri 30 TL olan sanayi yerinin bu seneki rayiç değeri 50 TL" açıklamasını yaptı. 


BİR ORTA YOL BULUNSUN


Bu konuda Çerkezköy'ün yanı sıra Kızılpınar, Veliköy, Karaağaç ve Kapaklı'da da sıkıntılar olduğunu söyleyen Karagöz, "Çerkezköy ve belde belediyelerden bu yüksek rayiç bedellerin yeniden gözden geçirilmesini ve gerekli düzeltmelerin yapılmasını bekliyoruz. Biz ne belediyelerin hakkı yensin istiyoruz ne de vatandaşın hakkı yensin. Bir orta yol bulunsun." şeklinde konuştu.


HABER MERKEZİ

<< ANASAYFAYA DÖN HABER YAZDIR YORUM OKU YORUM YAZ ARKADAŞINA GÖNDER YUKARI ÇIK
Copyright © 2004-2007 Bu sitenin tüm yayın hakları
ÇERKEZKÖY ALP AJANS HABER GAZETECİLİK BASIN YAYIN MATBAACILIK LTD.ŞTİ.'ne aittir.
Burada yayınlanan haber ve fotoğraflar yazılı izin olmadan kullanılamaz.
Tel:0.282.726 17 66 - 725 20 25 - 725 26 10 - 725 26 80 Fax:0.282.725 26 44
e-mail: haber@cerkezkoyhaber.com.tr    G.O.P. Mah. Barbaros Cad. Kamburoğlu Sok. No: 10 ÇERKEZKÖY - TEKİRDAĞ
Yasal Uyarı OZGURNET