Çerkezköy’de 3 saat hayat durdu

Bursa'daki doğalgaz çevrim santralinde meydana gelen arıza, enterkonnekte sistemde çökmeye neden olunca Çerkezköy, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne bir süre elektriksiz kaldı.

Çerkezköy 15.01.2012 19:30:00 0
Çerkezköy’de 3 saat hayat durdu
Çerkezköy ve Marmara bölgesinin bir çok yerinde meydana gelen 3 saatlik elektrik kesintisi dolayısıyla kaloriferler yanmazken, sanayi tesislerindeki üretimde de aksamalar oldu. Bulgaristan'dan alınan elektriğinin enterkonnekte sisteme bağlanması ve Ambarlı Termik Santrali'nden besleme yapılmasıyla Çerkezköy ve diğer bölgelere yeniden elektrik verilebildi.
 
BURSA’DA ARIZA MEYDANA GELDİ
Türkiye'nin elektrik üretiminin yüzde 10'unu karşılayan Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin dağıtım ünitesinde önceki gün saat 13.43'te arıza meydana geldi. Buna bağlı olarak Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin Bursa ve Adapazarı'ndaki yüksek gerilim hatlarında arıza nedeniyle Marmara Bölgesi'nin bu hatlardan beslenen önemli bir bölümü enerjisiz kaldı. Buna Lüleburgaz Hamitabat Enerji Çevrim Santralinde 150 bin voltluk trafo merkezinde arıza eklenince Çerkezköy, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de elektrikler kesildi.
 
BULGARİSTAN DEVREYE GİRDİ
Trakya bölgesindeki enterkonnekte sisteme Bulgaristan'dan enerji alınması ile saat 14.15'ten itibaren bölgeye elektrik verilmeye başlandı. İstanbul ve çevresi için de İstanbul Ambarlı Termik Santralı'ndan besleme yapıldı. Çerkezköy’e ise saat 16.30 sıralarında elektrik verilebildi. Saat 16.30 itibariyle kesintinin yüzde 80 itibariyle giderildiği belirtildi.
 
SANAYİ ÜRETİMİ AKSADI

Türk sanayiinin lokomotif kuruluşlarının bulunduğu Kocaeli ve İstanbul'da elektriklerin kesilmesi bir çok tesiste üretimi de aksattı. Büyük ölçekli 500'ün üzerinde fabrika bulunan Kocaeli'de elektriklerin kesilmesiyle, buna hazırlıksız yakalanan sanayi kuruluşlarında üretim durdu. Yedek enerji sistemleri olmayan fabrikalar üretimi tamamen durdururken, başta Dilovası'ndaki metalürji fabrikalarında da demir Çelik üretimi yapılamadı, fırınlar soğudu. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10