Çerkezköy’ün ‘Himmet hoca’sı emekli oldu

Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü Himmet Çakılcı emekliliğe ayrıldı. Eğitimin insan yaşamının en önemli olgusu olduğunu ve devlet imkanlarının geçmişten kalan miras değil gelecek n

Çerkezköy 15.01.2012 19:47:00 0
Çerkezköy’ün ‘Himmet hoca’sı emekli oldu
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Himmet Çakılcı, dün emekliliğe ayrıldı.
 
KALİTE UYUMLU ÇALIŞMAYLA ARTAR
Çerkezköy’de 10 yıllık görev süresi içinde başta idareciler olmak üzere tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarına göstermiş oldukları gayret ile diğer kurum ve kuruluşların gösterdiği yakın çalışma anlayışı için teşekkür eden Himmet Çakılcı, özveri ve uyumlu çalışma anlayışıyla eğitimdeki kalitenin daha da artacağını söyledi.
 
EĞİTİM EN ÖNEMLİ OLGUDUR
Yetişme sürecinde kazanılan bilgi ve davranışların, aile, çevre ve eğitim faktörlerinin bir bileşkesi olduğunu belirten Çakılcı, “Hiç kuşkusuz ki bu faktörlerin içinde en örgütlü ve sistemli olanı, eğitim, bir ulusun geleceği için en önemli olgudur. Bu nedenle toplumsal olarak gelecekte yaşayacağımız her olumsuzluğun çözümü ancak bugün verebileceğimiz eğitimle mümkündür. Bu anlamda eğitimin baş aktörü öğretmenlere çok önemli görevler düşmektedir. Siyaset, ekonomi, sağlık, sosyal hayat dâhil yaşadığımız her olumsuzluğun en az yüzde 51 sorumluluğu, eğitimde hedeflenen kaliteyi yakalayamamaktan kaynaklandığı, bunda da öğretmenlerimize çok büyük sorumluluk düştüğüne inanıyorum” dedi.
 
‘İMKANLAR MİRAS DEĞİL EMANETTİR’
Öğrencilere kazandırılan Cumhuriyet değerlerini özümsemiş, düşünebilme, yorumlayabilme, bilgiye ulaşabilme becerileri kadar önemli, olmazsa olmaz bazı davranışların kazandırılmasının, gelecek için çok önemli olduğunu vurgulayan Himmet Çakılcı, “Vatan sevgisinin soyut bir kavram ötesinde kendimiz, ailemiz ve tüm sevdiklerimizin güvenli, mutlu ve sağlıklı yaşamı için ne kadar önemli olduğunu bilmeliyiz. Bunun yolu da önce görevini iyi yapmaktan geçiyor. Devletin tüm olanak ve imkânlarının geçmişten bugüne kalan bir miras değil, gelecekteki çocuklarımızdan, torunlarımızdan ödünç aldığımız emanetler olduğunu anlamamız gerekiyor” ifadesini kullandı.
 
FARKLILIKLAR ZENGİNLİKTİR
Farklılıkların insanın ufkunu açan zenginlikler olduğunu söyleyen Çakılcı, hoşgörü anlayışını ve hayatın her alanında sorumluluğunu yerine getirme, onurlu, vefalı ve dik durabilme ilkelerinin kazandırıldığı oranda geleceğin çok daha mutlu ve güvende olacağını ifade etti.
Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ

        


0282 726 91 91
0282 747 65 10