ÇTSO toplantısına ‘genel sekreter maaşı’ damga vurdu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün yapıldı. Toplantıda Aralık ayı geliri 109 bin 679 TL, Aralık ayı gideri de 167 bin 483 TL olarak kabul edilirken, odanın ban

Çerkezköy 17.01.2012 19:03:00 0
ÇTSO toplantısına ‘genel sekreter maaşı’ damga vurdu
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün saat 17.00’da gerçekleştirildi.
 
GAZETECİLERE PLAKET VERİLDİ
Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce, geçtiğimiz günlerde kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla pasta kesen oda yönetimi ve meclis üyeleri, toplantıya katılan gazetecilere plaket vererek Çalışan gazeteciler Günü’nü kutladı. Yoklama ve saygı duruşunun ardından toplantının ilk gündem maddesinde meclis toplantı tutanağının imza altına alınması görüşüldü. Tutanakta yer alan ‘Kapaklı Spor Salonu’nun parası ödendi’ ibaresindeki ‘kapaklı’ kelimesinin yanlış yazıldığı gerekçesiyle ‘Kapalı’ olarak değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
ARALIK AYI GELİRİ 109 BİN 679 TL
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 2011 yılı Aralık Ayı Gelir-Gider, Banka Cetveli ve Mizan görüşüldü. Hesaplarla ilgili bilgi veren ÇTSO Genel Sekreteri Selma Uğurlu 2011 yılı Aralık ayı toplam gelirinin 109 bin 679 TL, toplam giderinin de 167 bin 483 TL olduğunu ve odanın bankalarda 844 bin 592 TL’sinin bulunduğunu açıkladı. Gelir-gider hesapları oy çokluğu ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Meclis Üyesi Taha Ülker, bütçe için öngörülen rakamın yüzde 13’ü kadar fazla gelir elde edildiğini ve bunun da çok iyi bir bütçe çalışması yapılmasının sonucu olduğunu söyledi.
 
GENEL SEKRETERİN MALİYETİ 11 BİN TL
Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz, “ M. Gürdal Adal önceki toplantıda en yüksek maaşın genel sekretere ait olduğunu ve yaklaşık 4 bin TL maaş aldığını söyledi. Yüzde 5 oranında da zam uygulanacağını bunun da makul olduğunu ifade etti. Fakat Genel Sekreter, Devlet memurları kadrosuna istinaden yüzde 10 ila 12 arasında bir zam daha alacak. İki ikramiyesi, yüzde 10 kaza tazminatı ve diğer gelirler de eklenecek” diyerek Genel Sekreterin odaya maliyetinin yaklaşık 11 bin TL olacağını belirtti. Üyelerden Taha Ülker de ayrıca yapılacak olan zammın yanlış bir uygulama olacağını düşündüğünü söylerken, Genel Sekreter Selma Uğurlu ise yalnızca kendi maaşının mecliste tartışıldığını belirterek, hiçbir şahsın maaşının basın önünde deşifre edilmemesi gerektiğini, bunun suç olduğunu ifade etti.
 
BELEDİYE HİSSESİ 19 BİN 38 TL
Toplantıda bütçe, banka ve mizanın görüşülüp oylanmasının ardından, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet binasındaki, Çerkezköy Belediyesi’ne ait olan 25 metrekarelik hissenin oda tarafından alınmasına ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Hizmet binasının tapusu için müracaat ettiğimizde belediyenin 25 metrekare hissesinin olduğu belirtildi. Bu hissenin karşılığının 19 bin 38 TL değerinde olduğu ifade edildi. Bu bedeli ödersek odada belediyeye ait hisse olmayacak” dedi. Meclise sunulan gündem maddesi de oy çokluğuyla kabul edildi.
 
300 METREKARELİK ARSA ALINACAK
Meclisin Ocak ayı toplantısının son gündem maddesinde ise odanın hizmet binasının bulunduğu arsanın arka bahçesine düzenleme yapılabilmesi amacı ile, belediyenin yaptığı revizyon uygulama planında oluşan, imar planına uygun olarak tevhit ve ihdas işleminin yapılması görüşüldü. Söz konusu alanın 280-300 metrekarelik bir alan olduğunu belirten Dursun Ali Tever, park yeri olarak kullanılan alanın oda tarafından alınması gerektiğini söyledi. Tevhit ve ihdas işlemi için meclis tarafından Yönetim kuruluna yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
 
Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10