“Trakya’nın en modern pazaryeri inşa edilecek”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, mevcut pazaryerinin gelişen ve hızla büyüyen Çerkezköy’e yakışmadığını belirterek daha şık, modern ve vatandaşların daha rahat alışveriş yapab

Çerkezköy 17.01.2012 20:11:00 0
“Trakya’nın en modern pazaryeri inşa edilecek”
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, mevcut Pazaryeri’nin yıkılarak yerine daha modern ve kullanışlı bir Pazaryeri yapılması konusunda Pazaryeri esnafı ile fikir alışverişinde bulundu.
 
“MEVCUT PAZARYERİ ÇERKEZKÖY’E YAKIŞMIYOR”
Dün saat 16.00’da Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda Pazar esnafı ile bir araya gelen Başkan Ertem, Mevcut Pazaryerinin, gelişen ve hızla büyüyen Çerkezköy’e yakışmadığını ve ömrünün uzun olmadığını belirterek, daha şık, modern ve vatandaşların daha rahat alışveriş yapabileceği bir Pazaryeri inşa edileceğini ifade etti. Belediye olarak bu güce ve yetkiye sahip olduklarını söyleyen Başkan Ertem, “Çerkezköy Belediyesi’nin bu projeyi gerçekleştirmek için kimseye ihtiyacı yok. Fakat biz bu işe girişmeden önce 236 esnafın da fikrini almak istedik” dedi.
 
TRAKYA’NIN EN MODERN PAZARYERİ İNŞA EDİLECEK
Esnaf’ın haftanın iki günü Pazaryerinde tezgah açtığını, dolayısıyla mevcut durumunun en çok da onların farkında olduğunu kaydeden Ertem, yapılacak çalışmayla Trakya’nın en modern Pazaryeri’ni inşa edeceklerini belirtti. Esnafın 9 yıldır sokaklardan kurtularak pazaryerinde tezgah açtığını ifade eden Ali Ertem, “Yapacağımız projeye ilişkin kafalarınızdaki soru işaretlerini gidermek için bu toplantıyı düzenledik. Belediye tek başına bu projenin maliyetini karşılayabilir. Fakat biz işin en kısa sürede tamamlanması için sizlerin de desteğini istiyoruz. Mart ayında projeye başlayıp, Ekim ayında sizlere tezgahlarınızı teslim etmeyi hedefliyoruz. Bunun için sizden isteğimiz her ay verdiğiniz kiranın 1 yıllık tutarını peşin vermenizdir” ifadesini kullandı.
 
KULLANIM ALANI KÜÇÜLTÜLECEK
Mevcut haliyle kapalı görünen pazaryerinde çatıların aktığını, yerlerin sürekli ıslak olduğunu ve soğuk havanın aşırı derece hissedildiğini belirten Ertem, “Bizim yapacağımız pazaryeri tamamen kapalı olacak. Daha korunaklı ve yalıtımlı olacak. Pazaryerini prefabrik betonarme şeklinde yapmayı hedefliyoruz. Prefabriğin içini ve çatısını yalıtımlı sandviç panelle kaplayacağımız için bu sistemin ücretinin peşin ödenmesi gerekiyor” dedi. Pazaryerinin mevcut esnafın üstünde bir yer fazlalığına sahip olduğunu ve alanın içinde boşluklar bulunduğunu kaydeden Ertem, içine girildiğinde tamamen dolu bir görünüme sahip olması için kullanım alanının küçültüleceğini ifade etti.
 
11 DÖNÜMLÜK ALANDA YAPILACAK
Yapılacak proje ile bodrum kata alanın yarısı büyüklüğünde bir de otopark yapılacağını ve otoparktan pazaryerinin içine yürüyen yol yapılacağını söyleyen Ali Ertem, bu sayede pazaryerinin önüne araçların park etmesinin önleneceğini ifade etti. Atıl alanların da değerlendirilerek vatandaşın kullanabileceği bir yer haline getirileceğini belirten Ertem, proje ile hem Çerkezköy, hem vatandaş hem de Pazar esnafı için faydalı bir işe başlanılacağını kaydetti. Yaklaşık 11,5 dönümlük bir kapalı alan oluşturulacağını söyleyen Ali Ertem, tüm Pazar esnafından alışveriş yapılabilmesi için 2 giriş kapısı yapılacağını belirtti.
 
3 FARKLI TEZGAH DİZAYN EDİLECEK
Pazaryeri zemininin mevcut halinden 1 metre yüksekte yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı Ali Ertem, “Bu sayede hem yağmurlu havalarda içeri su girmesi engellenecek, daima kuru bir zemin sağlanmış olunacak hem de bodrumdaki otopark alanının yüksekliği 2,5 metre yapılarak ideal yükseklik sağlanmış olacak” dedi. Tezgahların da belli bir standarda göre yapılacağını söyleyen Ertem, sebze-meyve, gıda ve giyim olmak üzere 3 farklı şekilde tezgah dizayn edileceğini ifade etti. Tezgahların mevcut hisselere göre pay edileceğini kaydeden Ali Ertem istenildiği takdirde esnafın tezgah payının arttırılabileceğini söyledi.
 
“SİZİN FİKRİNİZİ ÖNEMSİYORUM”
Ali Ertem Şubat ayında projenin esnafa sunulacağını ve onların taleplerine göre son şeklini alacağını belirtti. Tüm Pazar esnafının memnun olmadığını söyleyen Ertem, “Bu proje bir şekilde yapılacak. Ben sizin de fikrinizi önemsiyorum. Fakat vatandaşa rağmen bir işin altına imzamı atmam. Bizim önceliğimiz vatandaşın faydasıdır. İnanıyorum ki proje vatandaş yararına olduğu kadar sizlerin de yararına olacak. Daha modern görünümlü bir pazaryerine sahip olacaksınız. Bu satışlarınızı da arttıracak bir etken olabilir” dedi. Toplantı sonunda akıllarındaki soru işaretlerinin büyük ölçüde giderildiğini belirten Pazar esnafı, Başkan Ali Ertem’e teşekkür etti.

Çerkezköy Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10