'Doğalgaz Çevrim Santrali'ne tepki

Muratlı’ya bağlı Aşağısevindikli Köyü’nde yapılması planlanan 'Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali' bilgilendirme toplantısına karşı çıkan köylüler ve çevre dernekleri, toplantının

Çerkezköy 20.01.2012 20:36:00 0
PROTESTO ETTİLER
Aşağısevindikli köyüne yapmayı planladıkları doğalgaz kombine çevrim santrali için santrali kuracak şirket köyün düğün salonunda bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, köylüleri de toplantıya davet etti. Daveti geri çeviren köylüler ve onlara destek veren çevreci dernekleri bölgede santral kurulmasını istemediklerini belirterek bilgilendirme toplantısının yapılacağı düğün salonu önünde, şirketi protesto etti.
“BU BÖLGE BİRİNCİ SINIF TARIM ARAZİSİ”
Gruba destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de Aşağısevindikli köyünün de yer aldığı bölgenin birinci sınıf tarım arazisi olduğunu ifade ederek, doğalgaz çevrim santraline karşı olduğunu belirtti. Bölgenin su kaynaklarına yakınlığı ve verimli arazilerin üzerinde bulunduğunu belirten Yüceer, “Bu bölgede kurulması düşünülen santral köylüler kadar bizim için de endişe yarattı. Santralin kurulmasını oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar. Zaten, bölgede Ergene ile ilgili ciddi problemler var. Ergene, kanser saçıyor. Ergene tüm Trakya'nın ciddi anlamda kanayan yarası, ulusal bir sorun” dedi. 
“ZARAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Aşağısevindikli Köyü Muhtarı İsmail Keten de köylünün doğalgaz çevrim santrali kurulmasına karşı çıkmasına bir anlam veremediğini ve santralin bölgeye zarar vereceği kanaatini taşımadığını belirtti. Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri ile diğer ilgililer de bilgilendirme toplantısı için katılımın olmaması nedeniyle toplantının yapılamadığına dair "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince yapılmak istenen çevrim santrali ile ilgili halkı bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenlenmek istenmiş, ancak toplantıya halktan kimsenin katılmaması üzerine yapılan açılış konuşmasının ardından toplantı sona erdirilmiştir"' şeklinde tutanak hazırladı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10