CHP’de ilk sandıklar açıldı

Cumhuriyet Halk Parti Çerkezköy İlçe Yönetiminde, 29 Ocak’a kadar devam edecek olan delege seçimleri hafta sonu başladı. İlçe başkanlığı için, mevcut başkan Vahap Akay’ın yanı sıra 29 Mart

Çerkezköy 22.01.2012 19:03:00 0
CHP’de ilk sandıklar açıldı
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 22 Nisan’da yapılacak olan kongresinde yeni yönetimi belirleyecek olan delegelerin seçimleri Cumartesi günü başladı.
44 DELEGE SEÇİLECEK
Kongre sürecine hazırlanan CHP`de delege seçimleri hafta sonu Çerkezköy İlçe binasında start aldı. 29 Ocak  tarihine kadar devam edecek olan delege seçimlerinde 32 seçim bölgesinde toplam 44 delege belirlenecek. Saat 13.00’de İlçe teşkilatı binasında kurulan sandıklarda oy kullanmaya gelen üyeler, partileri için en verimli olabilecek delegeleri seçeceklerini söylediler.
ÜYELER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği delege seçimlerinin herkese hayırlı olması temennisinde bulunan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy merkez, belde ve köylerde gerçekleştirilecek olan delege seçimleri kapsamında Çerkezköy merkezde 8 mahalle, 4 beldede 19 mahalle ve 5 köyde toplam 32 seçim bölgesinde delegeleri belirlemek üzere demokrasinin gereği olan sandıklar kurarak delege seçimlerini gerçekleştireceklerini belirtti. Akay, seçimlerde oy kullanan tüm üyelere teşekkür etti.
29 OCAK’TA SONA ERECEK
377 mahalle temsilcisinin 22 Nisan’da yapılacak ilçe kongresinde ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerini seçecek olan delegeleri belirleyeceğini belirten Akay “Delege seçimlerimiz Cumartesi günü Merkez İstasyon, Cumhuriyet ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerinde başladı. Pazar günü de Kapaklı Cumhuriyet, İsmetpaşa, İnönü, Atatürk ve Bahçelievler Mahallelerinde seçim yapıldı” dedi.
Seçimlerin bu hafta da devam edeceğini ifade eden İlçe Başkanı Akay, “Seçimler 23 Ocak Pazartesi günü Kızılpınar Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Akşemsettin, Gültepe ve Namık Kemal Mahallelerinde, 24 Ocak Salı günü Veliköy Cumhuriyet, Mimar Sinan, Orhangazi ve Sanayi Mahallelerinde, 25 Ocak Çarşamba günü Pınarça, Karlıköy ve Bahçeağıl’da, 26 Ocak Perşembe günü Yanıkağıl ve Uzunhacı’da, 27 Ocak Cuma günü Karaağaç’ta, 28 Ocak cumartesi günü Merkez Fevzipaşa, Bağlık ve Fatih Mahallelerinde ve 29 Ocak Pazar günü de Merkez Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallelerinde devam edecek” bilgisini verdi. 
DÖNMEZ DE ADAY
22 Nisan’da yapılacak olan kongre için mevcut ilçe başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde CHP’den Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olan Metin Dönmez de adaylığını açıkladı. CHP olarak demokratik bir yarış içerisinde olduklarını söyleyen Metin Dönmez “Delege seçimlerimiz bir bahar havasında geçiyor. Üyelerimiz kucaklaşıp, hasret gideriyorlar. Ön seçimlerin güzellikleri de bu. Üyelerin kaynaşması ve demokratik ortamda delege seçimleri bizler için gurur vericidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biat eden değil, üyelerimizin kararları ile hareket eden bir partiyiz. Parti rekabet değil, yarış ortamıdır” dedi.
Cumartesi günü yapılan ilk seçimlerde Yıldırım Beyazıt ve İstasyon Mahalleleri’nden Vahap Akay’ın mavi listesi birinci çıkarken, Cumhuriyet Mahallesi’nde de Vahap Akay ve Metin Dönmez 33’er oy aldı.
Haber / Faik Onur KAYA 

0282 726 91 91
0282 747 65 10