Yedi ay sonra ortaya çıkan prematüre belge beldeyi ikiye böldü

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen ve Haziran 2011’de yapılan operasyonla ihaleye fesat ve imar uygulamalarında usulsüzlük iddiasıyla belediye çalışanları ve 4 meclis üyesinin de aralar

Çerkezköy 23.01.2012 19:42:00 0
Yedi ay sonra ortaya çıkan prematüre belge beldeyi ikiye böldü

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen ve Haziran 2011’de yapılan operasyonla ihaleye fesat ve imar uygulamalarında usulsüzlük iddiasıyla belediye çalışanları ve 4 meclis üyesinin de aralarında bulunduğu 12 kişi ile gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen, 200 bin TL kefalet ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından üst mahkemeye yapılan itiraz ile yeniden tutuklanan Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer’in, tutuklanmasına neden olduğu ifadelerden birinin de aynı partiden kontenjan adayı seçilen CHP’li meclis üyesi Şükriye Can’ın ifadesi olduğu iddiası Büyükyoncalı Belediyesi’ni karıştırdı. Büyükyoncalı Belediye Başkanlığına vekalet eden Şükriye Can’ın ifadesi olduğu iddia edilen ve 16 Ocak 2010 tarihli Saray İlçe Jandarma Komutanlığında verilen 28 maddelik şok ifade CHP’de adeta şok etkisi yaratırken, Büyükyoncalı’da ise ifadenin artçılar sürüyor.

 

“İFADEMİN GİZLİ KALMASI”

 

İfadenin altında Şükriye Can’ın kendi el yazısı ile yazdığı “ifademin gizli kalması” ibaresi de yer alıyor.

 

BAŞKAN VEKİLİ CAN, YALANLADI

 

Başkanvekili Şükriye Can, 28 maddelik şikayet dilekçesini yalanlarken, ifadenin altındaki imzanın kendisine ait olduğunu, ama ifadede yer alan iddiaların asla kendi beyanları olmadığını ve o günkü şartlarda karakolda Saray Jandarma Komutanı Selami Keskin tarafından ifadesinin alındığını ve kendisinden kağıtların altını imzalamasının istendiğini ifade etti.

 

SİTEMDE BULUNDULAR

 

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan 2012 yılı Ocak ayı meclis toplantısının ardından Meclis üyesi Ahmet Taşçı’ya ulaştırılan Başkanvekili Can’ın ifadesinin ardından, kaynamaya başlayan Büyükyoncalı Belediye meclisinde Başkan Necati Sezer’in tutuklanmasının ardında kendi partilerinden başkanvekili olan birinin yenip yutulamayacak tarzdaki iddiaları karşısında şok üstüne şok yaşıyorlar. “Bizim merak ettiğimiz o dönemde tüm meclis üyeleri jandarmada ifade verirlerken başkanvekilimiz Şükriye Can hanımefendi ifade vermemişti. Şimdi ise ortalıkta dolaşan bu resmi belge kim tarafından hangi niyetle servis edildi bilinmez ama madem böyle bir belge var Başkanvekilinin çıkıp bu belgeyi ya yalanlaması ya da çürütmesi lazım” diyerek Başkan Vekili Can’a sitemde bulundular.

 

“HESABINI YARGIDA SORACAĞIM”

 

Başkan Sezer’e yönelik “çalışmadığı halde personel çalıştırıyormuş gibi göstermek, bir kişiye haksız fırın yeri vermek, belediye binasının tadilatı sırasında kendi evinin çatısını ve pvc kaplamalarının da yaptırmak” gibi birçok ithamın yer aldığı dilekçede tezatların bulunduğunu söyleyen Şükriye Can, ifadelerde tezatların olduğunu, bunu kabul etmenin mümkün olmadığını ve ilçe jandarma komutanının mesleki kurnazlığının hesabını yargı yoluyla soracağını dile getirdi.

 

“BENİM BEYANLARIM DEĞİL”

 

Başkan Sezer’in 5 Mart’ta yapılacak duruşması öncesi bu belgelerin mahkeme dosyasından alınarak kamuoyuna ve Büyükyoncalı halkına servis edilmesinin de art niyetli bir davranış olduğunu ifade eden Başkan Vekili Şükriye Can, başkan Sezer’in daveti ile aynı partiden siyasete girdiğini, meclis üyesi olarak Sezer ile 2 yılı aşkın süredir çalıştığını, başkan tutuklandıktan sonra meclis üyelerinin kendisine başkan vekilliği görevini verdiğini dile getirerek, bundan rahatsızlık duyan bazı kişilerin kendisini beyanı olmayan ifadeleri dağıttığını iddia etti.

 

“BENİM İFADELERİMDEN YARGILANMIYOR”

 

Başkan Sezer’in, kendisine ait olduğu iddia edilen ve altında kendi el yazısıyla “ifademin gizli kalması” ibaresinin yer aldığı ifadelerin hiçbirinden yargılanmadığını ifade eden Can, Başkanın tutuklu olmasından mutluluk değil üzüntü duyduğunu ve biran önce görevine dönmesini beklediğini dile getirdi.

 

OLMAMIŞ SUÇ İHBARI

 

28 maddelik ifadenin son maddesinde yer alan  “Necati Sezer, R.A., M.A., A.T., H.G., B.A., Ö.Ç. ve Y.G. bir ekip olarak hareket etmektedirler. 2010 yılı Mart ayı sonuna kadar büyük yolsuzluklar yaparak zimmetlerine para geçirecekleri, söz konusu şahısların telefon görüşmeleri takip edilmesi halinde her şeyin ortaya çıkacağı, söz konusu şahısların belediye vasıtası ile haksız kazanç ve yolsuzluk yapacakları ancak benim bu yapılanlar ile bir ilgimin olmadığı, bütün bu bilgileri kendi rızam ile jandarmaya gelerek ilçe jandarma komutanına anlattım demesi üzerine, işbu tutanak tarafımızdan tanzimle müştereken imza altına alınmıştır” cümleleri ile, olmamış bir suçun ihbarı da dikkat çekiyor.

 

“PREMATÜRE  BELGE”

 

Başkan Sezer’in çevresi tarafından ise Şükriye Can’ın dönemin Saray İlçe Jandarma Komutanı Selami Keskin tarafından kullanıldığı ve Büyükyoncalı Belediye eski Başkanı Nurettin Yılmaz’ın da işin içinde olduğu iddia ediliyor. Ayrıca Şükriye Can’ın bazı kişiler tarafından “Sana burası mı yakışır” diyerek ifade vermeye ikna edildiği de iddialar arasında yer alırken, jandarmadaki ifadenin kendisine ait olmayıp imzanın kendisinse ait olduğunu iddia eden Şükriye Can’ın ise sorumlular hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunup bulunmadığı merak ediliyor.

 

MAHKEMENİN SEYRİNİ NASIL DEĞİŞTİRECEK?

 

Haksız mal edinme, nitelikli dolandırıcılık ve intikap suçlamaları ile 7 aydır tutuklu bulunan ve 5 Mart’ta hakim karşısına çıkacak olan Başkan Necati Sezer hakkında dosya kapsamında bulunan ve adli mercilerin henüz ulaşamadığı Ahmet Çokgezer ve Sabri Acarlar isimli iki ihbarcının ifadelerinin, mahkemenin seyrini nasıl değiştireceği, Büyükyoncalı Belediye başkanlığına vekalet eden Şükriye Can’ın bu şok ifadesini mahkemede nasıl çürüteceği ve Başkan Sezer’in serbest kalıp kalmayacağı kamuoyunda ayrı bir merak konusu oldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10