Kapaklı Şalgamlı’yı yedi bitirdi

Tekirdağ 1.Amatör Küme B.Grubu’nda zirve yarışından kopan Kapaklıspor 14.hafta erteleme karşılaşmasında Veliköy’de ligin dibinde yer alan Şalgamlı Belediyespor’u konuk etti. Zayıf rakibi karşı

Çerkezköy 25.01.2012 10:02:00 0
Kapaklı Şalgamlı’yı yedi bitirdi
Ligin 14.haftasında hava şartları nedeniyle ertelenen Kapaklıspor- Şalgamlı Belediyespor karşılaşmasında gülen taraf sahibi ekip oldu.
PAZAR GÜNÜ OYNANDI
Pazar günü saat 13.00’de Veliköy Sahası’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Kapaklıspor 1-Uğur, 2-Tuna, 3-Umut, 4-Kenan, 5-Ercan, 6-Barış, 7-Ferhat, 8-Fırat, 9-Mert, 10-Emir, 11-Mehmet ilk on biri ile başlarken konuk ekip Şalgamlı Belediyespor ise 1-Hüseyin, 2-Veli, 3-İdris, 4-Sait, 5-Hasan, 6-Tolga, 7-Cengizhan, 8-Kadir, 9-Halil, 10-Ahmet, 11-Kamber ilk on biri ile başladı. Karşılaşma ev sahibi ekip Kapaklıspor’un başlama vuruşu ile başladı. İlk dakikalardan itibaren oyunu rakip yarı alana yıkan Kapaklıspor etkili bir oyun ortaya koydu. Müsabakanın başlaması ile birlikte Kapaklıspor etkili mücadele sergiledi. Sağlı sollu ataklarla rakibini baskı altına alan Kapaklıspor gol için tüm hatları ile yüklendi. Şalgamlı Belediyespor ise Kapaklıspor karşısında istediği oyunu sergileyemedi
KAPAKLISPOR MEHMET İLE ÖNE GEÇTİ
Rakip kalede ataklarını devam ettiren Kapaklıspor arzuladığı gole karşılaşmanın 15.dakikasında Mehmet ile ulaştı. Sağ kanattan Barış ile gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet şık bir vuruşla topu ağlara göndererek Kapaklıspor’u 1-0 öne geçirdi. Gelen golle birlikte rahatlayan Kapaklıspor kalan dakikalarda ise fark mücadelesi verdi. Rakibi karşısında mağlup duruma düşmesine rağmen oyun disiplininden kopmayan konuk ekip Şalgamlı Belediyespor ise cılız ataklarla beraberlik golünü aradı. İleride çoğalamayan Şalgamlı Belediyespor istediğini elde edemedi.
FARK ÜÇE ÇIKTI
Rakibi karşısında rahat bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor 22.dakikada genç oyuncusu Mert ile farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen atakta defansın arkasına iyi sarkan Mert düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Rakibi karşısında 2-0 üstünlüğü yakalayan Kapaklıspor bu golden 5 dakika sonra ilk golün sahibi Mehmet ile farkı üçe çıkardı. Şalgamlı Belediyespor defansının hatasını iyi değerlendiren Mehmet kendisinin ikinci takımın ise üçüncü golünü kaydetti.
İLK DEVREDEN DÖRT GOL ÇIKTI
İlk 30 dakikada gelen üç golle maçı kopartmayı başaran Kapaklıspor ilk devrenin kalan dakikalarında dördüncü golünü aradı. Oyun disiplininden kopan Şalgamlı Belediyespor oyuncuları ise orta alanda iyi bir mücadele sergilemesine rağmen ileride çoğalamadı. Rakibinin en az bir gol için geliştirdiği ataklarda rahat pozisyonlar bulan Kapaklıspor 40.dakikada farkı dörde çıkardı. Şalgamlı Belediyespor defansını az adamla yakalayan Kapaklıspor’da Ferhat’ın pası ile buluşan Mehmet kaleci Hüseyin’in üstünden topu aşırtarak skoru 4-0 yaptı. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre Kapaklıspor’un 4-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
KAPAKLISPOR DURMADI
İlk devrenin sona ermesinin ardından ikinci devreye de Kapaklıspor iyi başladı. Gol attıkça açılan ve kendine gelen Kapaklıspor gol yollarında etkinliğini sürdürdü. Şalgamlı Belediyespor ise ilk devrenin verdiği moral bozukluğu ile ikinci devreye istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Savunma ağırlıklı futbolunu sürdürerek kontra ataklarla gol aramaya başladı. Kapaklıspor geliştirdiği organize ataklardan birinde Mert ile farkı beşe çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta rakibini oyundan düşüren Mert kaleci Hüseyin ile karşı karşıya kaldı. Kalecinin sağından topu ağlara gönderen Mert kendisinin ikinci takımının ise beşinci golünü kaydetti.
FARK YEDİYE ÇIKTI
Rakibine kolay pozisyon vermeyen ve hızlı toplarla Şalgamlı Belediyespor defansının arasına iye sarkan Kapaklıspor Emir ve Mehmet ile pozisyonları değerlendiremedi. Ataklarını devam ettiren Kapaklıspor ikinci devrenin ilerleyen dakikalarında Barış ile skoru 6-0 yaptı. Oyunda varlık gösteremeyen rakibi karşısında gol bulmaya devam eden Kapaklıspor son dakikalarda Mert ile sonuca gidererek farkı yediye çıkardı.
27 PUANA YÜKSELDİ
Karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma Kapaklıspor’un 7-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmadan farklı galibiyet ile ayrılan Kapaklıspor puanını 27’ye yükseltirken, haftaya son sırada giren Şalgamlı Belediyespor ise 11 puanda kalarak kalan üç hafta öncesi ligin dibine demir attı.
ÇAVUŞ " MUTLUYUZ”

Karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Kapaklıspor Başkanı Zafer Çavuş” Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Şalgamlı Belediyespor karşılaşmasına galibiyet için çıktık. Karşılaşmanın ilk devresinde etkili bir oyun ortaya koyarak arka arkaya goller bulmayı bildik. Gol atmakla birlikte rakibimize kolay pozisyon bulma şansıda vermedik. Karşılaşmanın ikinci devresinde de oyun disiplininden kopmadan üç gol bularak karşılaşmadan 7-0 galip ayrılmasını bildik. İyi bir mücadele ortaya koyan futbolcu kardeşlerimizin hepsini kutluyorum. Kalan üç haftayı da galibiyet ile geçerek ligi en iyi yerde tamamlamak istiyoruz” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10