Eğitim hayat boyu sürecek

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Eğitim Semineri”, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel MüdürlüÄ?

Çerkezköy 25.01.2012 10:32:00 0
Eğitim hayat boyu sürecek
Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından organize edilen “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Eğitim Semineri”, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü’nden Uzm. Öğr. Gör. Necip Turguter tarafından Piramit Salon’da verilen eğitimle başladı.
DÖRT GÜN DEVAM ETTİ
Namık Kemal Üniversitesi’nde dört gün süren eğitim çalışmasına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ile Namık Kemal Üniversitesi idari ve akademik personeli katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal eğitim seminerinin açılışında yaptığı konuşmada eğitim çalışmalarının hayat boyu devam etmekte olduğunu, değişmiş ve güncellenmiş kanunların öğrenilmesi gerektiğini, iş yönetimi, stres yönetimi gibi eğitim çalışmalarıyla bilgilenilmeye devam edileceğini ve yapılan eğitim çalışmalarıyla farklı birimlerde ve mekânlarda bulunan personelin kaynaşmasının sağlandığını ifade etti.
KANUNU ANLATTI

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü’nden Uzm. Öğr. Gör. Necip Turguter “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” adlı eğitim seminerinde, kanunun temel amacının “ekonomik, verimli ve etkili” çerçeve planı yapmak olduğunu ifade ederek, bu kanunun sistemli bir şekilde paraların toplanıp nasıl harcamaların yapılması gerektiğine dair bir kanun olduğunu söyledi. Necip Turguter, kanunun çıkarılış amacı ve ayrıntılarını hem teorik hem de uygulamalı örneklerle anlattı.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10