Araplar Çerkezköy’e bağdaş kuruyor

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid, Bursa Valisi Şahabettin Harput’un daveti üzerine Türkiye’ye geldi. Bursa ve İstanbul Valiliğiyle yaptığı görüşmelerin ardından ailesiy

Çerkezköy 26.01.2012 21:00:00 0
Araplar Çerkezköy’e bağdaş kuruyor

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid, Bursa Valisi Şahabettin Harput’un daveti üzerine Türkiye’ye geldi. Bursa ve İstanbul Valiliğiyle yaptığı görüşmelerin ardından ailesiyle birlikte, Kızılpınar’da 20 yıllığına kiraladığı My Tuana Tuz Otel’i de görmeye gelen Bandar Fehaid, basına Arap Birliği ve Türkiye arasındaki son gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

TEKİRDAĞ’I TANITMAK İSTİYORUZ

İstanbul ve Bursa Valileri ile görüşmek için Türkiye’ye geldiğini belirten Başkan Fahad Al-Fehaid, Kızılpınar’da kiraladıkları My Tauna Tuz Otel’in son durumunu görmek için Kızılpınar’a geldi. Türkiye’de sağlık sektöründeki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini ifade eden Fahad Al-Fehaid, Tekirdağ’ın daha iyi nasıl olacağını düşünüp burayı Arap Milletine tanıtmak istediklerini ifade etti. Fahad Al-Fehaid, önümüzdeki haftalarda yapılacak olan otel açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de davet ettiklerini belirtti.

KIZILPINAR’DA HİZMET VERECEĞİZ

Kızılpınar’da yapmış oldukları yatırımın Türk-Arap ilişkileri açısından büyük önem taşıyacağını söyleyen Fahad Al-Fehaid, “My Tuana adını taşıyan bir markayla burada hizmet vereceğiz. Bu konuda bize yardımcı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya, Bursa Valisi Şahabettin Harput’a ve Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

İLK GÖRÜŞME BURSA’DA

Bursa’da gerçekleştirmeyi düşündükleri ilk buluşma için sabırsızlandıklarını ifade eden Fahad Al-Fehaid, bu buluşmaya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Bursa Valisi Şahabettin Harput’un yanı sıra, Arap Birliği’ne üye 22 ülkenin turizm bakanları ile Arap prenslerinin ve iş adamlarının da katılacağını belirtti. Bu buluşmanın ikili görüşmelere vesile olacağını söyleyen Fahad Al-Fehaid, “Bu sayede karşılıklı işler ve ilişkiler olacaktır” dedi. Konuyla ilgili Türkiye Dış İlişkiler Ofisi ile toplantı yaptıklarını ifade eden Fahad Al-Fehaid, “Kendileri bize yatırım konusunda nasıl yardım edeceklerini anlattı. Ümit ederiz ki Bursa’daki buluşma da düşündüğümüz gibi iyi yatırımların habercisi olur” dedi.

400 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

400 milyar doların üzerinde bir yatırım yapmayı düşündüklerini ifade eden Fahad Al-Fehaid, Arap Birliği ve Turizm işbirliği olarak Türkiye’den çok memnun olduklarını belirtti. Türkiye ile Arap Birliği arasında güçlü bir bağ olduğunu belirten ve en önemli bağın da dini bağ olduğunu söyleyen Fahad Al-Fehaid, bu sebeple aradaki ilişkilerin en üst düzeye çekilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin tüm güzellikleri hak ettiğini, ayrıca Arap turistlerin ve yatırımcıların özel ilgi odağı olduğunu belirten Fahad Al-Fehaid, “Türkiye gerçekten çok iyi durumda.  Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak için karşılıklı eğitim işbirliğine girmek istiyoruz. Biz bunu Türkiye’den öğrenmekten memnuniyet duyarız” dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Otel inşaatında çalışan işçilerin paralarını alamadıkları gerekçesi ile eylem yapacağı ihbarını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de ziyaret boyunca bölgede kuş uçurtmadı. Ziyaret boyunca herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Haber / Sedat KARDEŞ 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10