“Ahlak dışı olaylar meydana geliyor ”

Kısa bir süre önce yaptığı açıklamaların bazı partililer tarafından yanlış anlaşıldığını söyleyen MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, parti olarak tüm halka kapılarını açtÄ

Çerkezköy 30.01.2012 10:21:00 0
“Ahlak dışı olaylar meydana geliyor ”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, geçtiğimiz günlerde “Kapımız herkese açık” şeklinde açıklama yapmış ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Edip Nurettin Akın’ın “Seçim döneminde bize ‘MHP’ye oy vermeyin’ diyenlerle şimdi bizi nasıl yan yana getireceksiniz” şeklindeki eleştirilerine maruz kalmıştı.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Cumartesi günü saat 17.00’da İlçe Binasında yeniden bir açıklama yapan Mustafa Ordu, Çerkezköy yönetimi ve ülke gidişatından memnun olmayan herkese kapılarının açık olduğunu yineledi. "Biz geleceğe bizle beraber yürüyecek arkadaşlarla ahlaklı bir siyaset ortaya koymak için açıklamada bulunduk" diyen Mustafa Ordu, "Önceki seçimlerde bazı parti üyelerimiz, arkadaşlarımızı yanlarına çağırıp MHP'de durmamalarını söylemiş. Şimdi de üyelerimiz o insanların tekrar teşkilat çatısı altına gelmesine sıcak bakmıyor. Biz bu üyelerimize hak veriyoruz fakat her zaman söylediğim gibi delege seçimleri en demokratik ortamda gerçekleşecek. Herkes partimize üye olabilir. Çünkü burası ne Mustafa Ordu’nun ne de bir başkasının özel derneği değil" açıklamasını yaptı.

KİMİ NEDEN KOVMUŞUZ

Bir takım kişilerin 'Mustafa Ordu bizi kovuyor' diye açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Ordu, "Bizim kendisini kovduğumuzu iddia edenlerin, kendilerini kimin neden kovduğunu halka açıklaması gerekiyor. Yani konuşulacak zaman şu zamandır. Yani ilçe teşkilatının seçileceği zamandır" dedi. 2009 ve 2011 seçimlerinde MHP'den ayrılıp başka partilere gidenlerin, gittikleri yerden özür dileyip istifa etmeleri halinde geri dönebileceğini belirten Mustafa Ordu, teşkilat olarak tekrar bütünleşeceklerini ifade etti.

BEŞTE BEŞ YAPACAĞIZ

MHP'nin Çerkezköy seçimlerini alamayacağını düşünenlere Veliköy ve Karaağaç’ta elde edilen başarıları hatırlatan Mustafa Ordu, "Veliköy ve Karaağaç'ı alan MHP Çerkezköy'ü de alır” dedi. Önceki seçimlerde alınması gereken tedbirler alınmadığı için 5 bölgeden 2’sinde başarı elde edildiğini kaydeden Ordu, her şeyden bir ders çıkarmak gerektiğini söyleyerek 2014 seçimlerinde beşte beş yapacaklarını ifade etti.

ÖNCE KENDİ PARTİNİZE OY VERİN

AK Parti'nin ilçe başkanlığı seçimi politikasını da eleştiren Mustafa Ordu, genel merkezden gösterilen adaydın karşısına başka bir adayın çıkarılmasına izin verilmediğini ve bunun da siyasi ahlaka ve demokrasiye aykırı olduğunu ifade etti. CHP’de ise çok daha siyasi ahlak dışı olayların meydana geldiğini iddia eden Ordu bazı CHP’lilerin ‘Metin Dönmez MHP’li. CHP'nin başına MHP'li biri gelemez. Bu sebeple biz İlçe Başkanlığına Vahap Akay'ı getireceğiz’ şeklinde söylemlerde bulunduğunu savundu. Bu şekilde konuşan CHP'lilerin 2009 yılında yapılan seçimde kendi partilerine oy vermeyen kişiler olduğunu iddia eden Mustafa Ordu “CHP'li üyeler belediye başkanlığı seçimlerinde partilerine oy verdiler mi? Vermediler. Peki şimdi bu hangi siyasi ahlakla bağdaşır?" dedi.

KAVAK AĞACI DEĞİLİZ

Kongre esnasında partiye gelmeyen, üye olmayanların seçimlerde seçilme haklarının olduğunu fakat seçme haklarının olmadığını hatırlatan Mustafa Ordu, "Seçme hakkı olmayanlar kongre esnasında ‘yok o aday olsun, yok bu aday olsun’ diyemezler. Bu kişiler ancak zurnanın son deliği olabilirler. Bu şekilde konuşma hakları yok" dedi. MHP olarak demokratik bir seçim gerçekleştireceklerini söyleyen İlçe Başkanı Mustafa Ordu, "Önce üyelerimiz delegelerini seçecek. Belde ve İlçe başkanları seçilecek. Daha sonra Tekirdağ’da il başkanları demokrasi çerçevesi içerisinde seçilecek" diye konuştu. Açıklama yapma gereği duyan üyelerin demokratik haklarını kullandığını söyleyen Mustafa Ordu, eleştiriye açık olduklarını ifade ederek “Eleştiri almayanlar bir şey yapmıyor demektir. Bugün Mustafa Ordu'ya menfi ya da münfet bir eleştiri gelmiyorsa o zaman biz kavak ağacıyız demektir. Bu yüzden demokrasi çerçevesinde ve ahlak kuralları içinde olan her türlü eleştiriye açığım" dedi. Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10