Tavşan avcılarına ceza uyarısı

Kapaklı Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Kadir Arıcı 15 Ekim 2011 tarihinde başlayan tavşan avının 29 Ocak itibariyle sona erdiğini belirterek, bu tarihten itibaren tavşan avlayanlara para cezası ve

Çerkezköy 30.01.2012 10:26:00 0
Tavşan avcılarına ceza uyarısı

Kapaklı Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Kadir Arıcı 15 Ekim 2011 tarihinde başlayan tavşan avının 29 Ocak itibariyle sona erdiğini belirterek, bu tarihten itibaren tavşan avlayanlara para cezası verileceği uyarısında bulundu. Arıcı, 26 Şubat’ta tamamlanacak av sezonuna kadar yalnızca çulluk, ördek, kaz ve domuz avı yapılabileceğini söyledi+ 2011-2012 sezonu tavşan avı sona erdi.

TAVŞAN AVI SONA ERDİ

Kapaklı Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Kadir Arıcı, yaptığı açıklamada 15 Ekim 2011 tarihinde başlayan tavşan avının 29 Ocak itibariyle sona erdiğini söyleyerek ‘’bundan sonra 26 Şubat’ta sona erecek av sezonuna kadar çulluk, ördek, kaz ve domuz avı yapılabilecek’’ dedi.

‘’YASALARA UYALIM’’

2011-2012 av sezonunun sonuna gelinirken avcılardan yasalara uygun hareket edilmesini isteyen Arıcı ‘’Bölgemizde gece farla, çulluk ve tavşan avı yapanların da olduğu bilinmektedir. Fakat her nedense bir kimse bile yakalanıp kanun önüne çıkarılmamıştır. 2010-2011 av sezonunun sonuna gelinirken üye avcılarımıza ve bölgemiz avcılarına yasalara uymalarını, uymayanları ilgili yerlere şikayet etmelerini diliyorum.Yıllık takriben 225-250 TL masraf edip belgelerini vize ettirip avlanma izin pulu alarak kuralları yerine getiren avcılarımızın dışında hiçbir yasal belgesi olmadığı halde av sezonu veya yasak gün dinlemeyen geceleri dahil kaçak avcılık yapanlarla mücadele istiyoruz’’ diye konuştu.

‘’VİZELERİ UNUTMALAYIM’’

Avcılara Ocak ayı içerisinde yapılmaları gereken vize işlemlerini hatırlatan Arıcı şunları söyledi: ‘’her yıl Ocak ayı içerisinde yapılması gereken vize işlemleri vardır. Birçok arkadaşımız vergilerini yatırıp bağlı bulundukları dernekler tarafından vizelerini yaptırmaktadırlar.’’dedi.

“HALK EĞİTİM MERKEZİNDE KURS AÇILACAK”

Avcı eğitim kurslarının da yakın süre içersinde açılacağını hatırlatan Arıcı” Avcılığa başlamak isteyen veya belge sahibi olmak için bekleyen avcı adaylarına bir fırsat olarak Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek kurs açılacaktır. Adaylar iki fotoğraf, ikametgah belgesi, diploma ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile halk eğitim müdürlüğüne yada avcı derneklerine müracaat ederek kurslara katılabileceklerdir. Av sezonunun sonuna yaklaştığımız şu günlerde tüm avcı arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye konuştu. Haber/Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10