Olin, Galatasaray'ı son ana kadar zorladı

Beko Basketbol Ligi’nin ikinci yarı ilk maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Galatasaray Medical Park’a konuk olan Olin Edirne karşılaşmadan 63-58 mağlup ayrıldı.

30.01.2012 21:00:00 0
Olin, Galatasaray

 Galatasaray Medical Park maçın başında Göksenin Köksal ve Boris Savovic’in basketleriyle 5-0 öne geçti. Reklam molasına girerken skor 11-4 ev sahibi lehineydi. Olin Edirne isabetli serbest atışlarla farkı 3’e indirdikten sonra Reha Öz art arda 3 üçlükle takımını üstün duruma getirdi. İlk periyodun sonucunu ise Christopher Wright belirledi: 16-20. Reha Öz ve Caner Topaloğlu’nun karşılıklı üçlükleriyle başlayan  ikinci çeyrekte Olin Edirne önde tutan isim Vladimir Stimac oldu. Bu dakikadan sonra. savunma direncini artıran ev sahibi ekip, son altı buçuk dakikada Olin Edirne’ye basket şansı vermedi. Jamon Lucas önderliğinde 12-0’lık seriye imza atan Galatasaray Medical Park ilk devreyi 33-27 önde tamamladı.

KARŞILAŞMADAN MAĞLUBİYET İLE AYRILDI

Olin Edirne üçüncü periyotta Cevher Özer’in basketinin ardından Wesley Wilkinson sekiz ve Vladimir Stimac’ın  elinden bulduğu üç sayıyla 11-0’lık seri yakalayarak 35-38 öne geçti. Jaka Lakovic’in üçlüğüyle dengeyi sağlayan Galatasaray Medical Park, Cevher ve Shipp ikilisinin isabetleriyle skoru lehine çevirdi. Fakat Olin Edirne Filip Videnov ve Mustafa Abi’nin üçlükleri sayesinde final çeyreğine 43-44 avantajlı girdi. Takımlar dördüncü periyodun ilk 2 dakika 39 saniyelik bölümde sayı bulamadılar. Suskunluğu Ender Arslan’ın üçlüğüyle bozan Sarı-Kırmızılılar, uzak mesafeli isabetlerle durumu 55-48 yaptılar. Edirne temsilcisi aldığı moladan sonra Filip Videnov ile etkili olurken, yanıt Jamon Lucas’tan geldi ve son dakikaya ev sahibinin 2 sayı üstünlüğüyle girildi. Lakovic de kalan 1 dakikada kullandığı 5 serbest atışı sayıya çevirince Galatasaray Medical Park 63-58’lik galibiyete ulaştı. 

GALATASARAY MEDİCAL PARK (63): Josh Shipp 6 (3 ribaund), Jaka Lakovic 17 (3 ribaund- 2 asist), Göksenin Köksal 3, Caner Topaloğlu 8 (3 ribaund), Mert Shumpert, Luksa Anrdic 2 (5 ribaund), Furkan Aldemir 4 (10 ribaund- 1 asist), Jamon Lucas 9 (5 ribaund- 8 asist), Ender Arslan 5 (2 asist), Cevher Özer 6 (3 ribaund), Boris Savovic 3 (4 ribaund- 1 asist) 

OLİN EDİRNE (58): Christopher Wright 4 (4 ribaund- 2 asist), Mustafa Abi 3 (3 ribaund- 4 asist), Erhan Yetim, Vladimir Stimac 13 (7 ribaund- 1 asist), Wesley Wilkinson 9 (5 ribaund- 3 asist), Polat Kocaoğlu (2 ribaund- 2 asist), Filip Videnov 13 (3 ribaund- 1 asist), Reha Öz 15 (2 ribaund), Davud Kamer 1 (4 ribaund)

İKİ TAKIMDA İYİ MÜCADELE GÖSTERDİ

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan her iki takım antrenörü maçı değerlendirdiler.  Galatasaray Medical Park baş antrenörü Oktay Mahmuti, maç öncesi bazı oyuncularını dinlendirmeyi düşünmelerine rağmen maç içinde bunu tam anlamıyla gerçekleştiremediğini belirterek  şunları söyledi: “Temposu yüksek olan bir maçtan sonra buraya çıkıp kolay ve iyi oynamak gibi bir beklenti içinde değildik. Zor bir maç olacağını zaten bekliyordum. Her  iki taraf da hem savunma hem de hücum da daha iyi bir performans gösterebilirdi. Bir takım oyuncuları dinlendirmeye çalıştım. Maçtan önce, sakat olan oyuncularıma maç içinde daha az süre vermek istiyordum ama bunu tam olarak uygulayamadık. Ama netice de çok iyi bir performans sergilemesek de önemli olan kazanmaktı ve kazandık”dedi.

“ZOR BİR İKİNCİ DEVRE BEKLİYOR”

Olin Edirne baş antrenörü Erdem Can’da ilerisi için umut vaat eden bir oyun sergilemelerine karşın 4 galibiyet ve 12 galibiyetlerinin bulunduğunun altını çizerek “Ligin en iyi ve en doğru basketbol oynayan ekibiyle karşılaştık. Kazanmayı gerçekten istiyorduk ve bunun için iyi hazırlanmıştık. Bazı şeyleri yine de eksik yaptığımızı sanıyorum. Pota altını 27’ye 7 ile oynamamız haliyle 63-58 biten bir maçta bizi etkiledi. Herkesin söylediği gibi, görünen de o, bugün ilerisi için umut vaat eden bir basketbol oynadık. Ama buna rağmen biz hala bu ligde 4 galibiyeti 12 mağlubiyeti olan bir takımız. Çok zor bir ilk devre süreci geçirdik bir çok etkenden dolayı. Daha da zor bir ikinci devre bizi bekliyor. Önümüzdeki Hacettepe Üniversitesi maçıyla olmak isteğimiz yere gelmek istiyoruz. Ama bunlar sözle olmuyor, saha da göstermemiz lazım” dedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10