Polisten Fırtına Operasyonu...

İstasyon Mahallesi’nde bulunan Ay Yıldız sitesindeki bir daireye hırsızlık amacıyla giren 3 şüpheli, kendilerini fark eden ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine gelen Çerkezköy polisi tarafından, sitedeki

Çerkezköy 2.02.2012 09:47:00 0
Polisten Fırtına Operasyonu...
İstasyon Mahallesindeki Ayyıldız Sitesine önceki akşam saat 20.00 sıralarında gelen üç şüpheli, D bloktaki bir daireye girdi. Evde kimsenin olmadığını fark eden şüpheliler kapıyı arkadan kilitlerken, eve geldiğinde kapının içeriden kilitli olduğunu fark eden ev sahibi F.T. evde hırsız ya da hırsızların olabileceği düşüncesi ile kapıyı dışarıdan kilitleyerek polise ihbarda bulundu.
POLİS SİTEYİ KUŞATTI
İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Çerkezköy polisi hırsızları yakalamak için siteyi çember altına aldı. İddiaya göre girdikleri ilk daireden çaldıkları dizüstü bilgisayarı, olay yerine geldikleri 34 UK 3586 plakalı araca koyan 3 şüpheli, araç ile olay yerinden kaçamayacaklarını anlayınca yan binadaki başka bir daireye girmeye çalıştı. Yan binanın yangın merdiveninden yukarıya çıkmaya çalışan Cenk D., Çerkezköy polisi tarafından yangın merdiveninde kıskıvrak yakalandı. Çerkezköy polisi tarafından kıskıvrak yakalanan Cenk D’nin üst aramasında 2 altın bilezik, kol saati, bileklik ve küpe ele geçirildi.
POLİS LİNÇ GİRİŞİMİNİ GÜÇLÜKLE ENGELLEDİ
Diğer şüpheliler Ahmet Y. ve Serdar T.’nin binanın içindeki bir daireye girdiklerini tespit eden polis ekipleri, 2 şüpheliyi binanın 4.katında yakaladı. Bir yandan şüphelilere kelepçe takmaya çalışan polisler, bir yandan da hırsızlık zanlılarına linç girişiminde bulunmak isteyen bina sakinlerini olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı. Şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında polis araçlarına bindirildi. Girilen iki daireden dizüstü bilgisayar ve bazı eşyaların çalındığını tespit eden polis ekipleri, site çevresinde çalınan eşyaları bulamayınca çevredeki araçları sorgulattı.
ÇORAP KULLANMIŞLAR
Hırsızlıklarına kulp bulmak için hırsızlık öncesi alkol alan şüphelilerin, olayda kullandıkları çorap yangın merdiveninin altında bulunurken, şahıslardan birinin üzerinde yapılan aramada da hırsızlıkta kullanıldığı tahmin edilen bir çorap ele geçirildi. Ele geçirilen çoraplar polis ekipleri tarafından incelemeye alındı.
ARAÇTAN ŞÜPHELENDİLER
Dairelerde yapılan incelemenin ardından Laptop ve birkaç eşyanın çalındığını öğrenen polis ekipleri, site alanında eşyaları bulamayınca site alanındaki araçları sorgulatmaya başladı. Sorgulama sonucu şüphelendikleri 34 UK 3586 plakalı aracı dışarıdan inceleyen polis ekipleri, aracın içinde alkol şişesi olduğunu gördü. İstanbul’da bir oto kiralama firması üzerine kayıtlı olduğu öğrenilen araç çekici vasıtasıyla Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.
TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER
Araçta yapılan incelemede, çalınan dizüstü bilgisayar ve diğer eşyalar aracın bagajında bulundu. Polis ekipleri tarafından yakalanan şüpheliler Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyetteki ifadelerinin ardından dün öğleden sonra adliyeye sevk edilen Cenk D., Ahmet Y. ve Serdar T. Hırsızlık suçundan tutuklanarak Çerkezköy Cezaevi’ne gönderildi.

Haber / Sedat KARDEŞ –Cem BÜLBÜL 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10