Yollara 120 ton malzeme döküldü

Bugüne kadar yapılan yol temizleme çalışmalarında 50 ton kum, 58 ton tuz ve 11 ton da sıvı buz çözücü kullanıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, stoklar?

Çerkezköy 2.02.2012 21:03:00 0
Yollara 120 ton malzeme döküldü

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, ilçede yapılan kar temizleme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

HİÇBİR ŞİKAYET ALMADIK

Ana caddelerde yol açma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadığını ve hiçbir şikayet almadıklarını ifade etti. Yolların, tuz, kum ve sıvı buz çözücü (Solüsyon) kullanılarak temizlendiğini söyleyen Habip Bilgin, çalışmaların 24 saat esasına göre devam edeceğini, kaldırımlardaki karların da dükkan sahipleri ya da ev sahipleri tarafından temizlenmesi halinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını ifade etti.

  58 TON TUZ, 11 TON SOLÜSYON KULLANILDI

Çerkezköy’e ilk karın düşmesinden bugüne kadar yapılan yol açma çalışmaları kapsamında 50 ton kum, 58 ton tuz ve 11 ton da sıvı buz çözücü kullanıldığını belirten Habip Bilgin, 25 ton kum, 35 ton tuz ve 9 ton sıvı buz çözücünün de stoklarda hazır bulunduğunu, azaldıkça alımının yapıldığını ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı Bilgin ayrıca, kaldırımlarda tuz ve solüsyon kullanılmasının hem kaldırımlara hem de kaldırımda bulunan ağaçlara büyük zarar vereceğini ifade etti.

ARAÇLARDA ZİNCİR KULLANILMALI

Yol açma çalışmalarında kullanılan tuzun yollara büyük zarar verdiğini, yollarda çökmeler meydana getirdiğini kaydeden Habip Bilgin, “Avrupa’da yıllardır karla mücadele diye bir şey yok. Yalnızca ana yollar temizleniyor. Herkes kendi kapısının önündeki karı kendi temizliyor. Araçlar zincirsiz trafiğe çıkamıyor. Çevremizde ise bu şekilde davranan kişi sayısı yok denecek kadar az. İnsanlar 100 metrelik mesafe için bile araçlarını kullanıyor ve çoğu sürücümüz kış lastiği ya da zincir kullanmıyor” diyerek sürücülerden karlı havalarda zincir kullanmalarını istedi.Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10