“Bu bir insanlık görevi”

Malkara’da 34 yaşındaki Ercan Kınalı, yolda bulduğu ve içinde 126 TL para bulunan cüzdanı belediyeye teslim etti. Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eğilmez, içinde kimlik olan cüzdanı sahibine tes

Malkara 2.02.2012 21:10:00 0
“Bu bir insanlık görevi”

Malkara Hacıevhat Mahallesi Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Kınalı, dün Devlet Hastanesine giderken yol üzerinde içinde para ve kimlik olan bir cüzdan buldu.

İNSANLIK GÖREVİ

Malkara Belediyesi'ne giden Kınalı, cüzdanı tutanak karşılığı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Eğilmez ve Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Nuray Karaağaçlı Aydoğan'a teslim etti. Bunun bir insanlık görevini olduğunu belirten evli ve 2 çocuk babası Ercan Kınalı “ Allah bizlere haram lokma yedirmesin. Fakir bir vatandaşın cüzdanı olabilir biz de fakirlik gördük neyin ne olduğunu biliriz. Bir de bu cüzdanı hastane yolu üzerinde bulunca belki bu cüzdanın sahibi eczaneden ilaç alacaktı belki de başka bir yerde kullanacaktı. Bu bir insanlık; aynı zamanda vatandaşlık görevidir. Ben de şuan o görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

126 TL ÇIKTI

Tutanak karşılığında teslim edilen cüzdan içerisinden 126 TL para ve 36 yaşındaki Havva Doğan adına nüfus cüzdanı bulundu. Malkara Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Nuray Karaağaçlı Aydoğan, bu gibi durumlarda belediye hoparlöründen anons yapıldığını ifade ederek “Kimlik çıkmadığı durumda vatandaşın T.C. numarasında nüfus kayıtlarını alıyoruz. Benzer şeyler kaybeden vatandaş köylerden ise muhtarlar aracılığı ile ulaşıyoruz. Tutanak karşılığı alıp tutanak karşılığı sahibine bir şekilde teslim ediyoruz” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10