Selvili GELİN'inin işe alınması haberini yargıya taşındı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Selvili gelini Gökçen Taşkömür’ün, ÇTSO’ya işe alınması ile ilgili tartışmaları yargıya taşıdı.

Çerkezköy 6.02.2012 00:50:00 0
Selvili GELİN
 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertan Selvili, gelini Gökçen Taşkömür’ün, ÇTSO’ya işe alınması ile ilgili tartışmaları yargıya taşıdı.
KESİM, İLTİMAS İDDİASINDA BULUNMUŞTU
Ertan Selvili’nin gelininin ÇTSO’da sicil memurluğuna alınmasının ardından ÇTSO yönetim kurulu üyesi Gürkan Kesim, Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz’ın da katıldığı bir basın toplantısı yaparak, ÇTSO’ya Ticaret sicil memuru alımında 70 kişiye haksızlık yapıldığını, dönemin yönetim kurulu üyesi olan Ertan Selvili’nin gelini Gökçen Taşkömür Selvili’nin işe alındığını ve personel alımında iltimas uygulandığını iddia etmiş bu iddialar da 1 Temmuz 2011 tarihli gazetemizde “Personel alımında ‘iltimas’ iddiası” başlığı ile yer almıştı. 
TEVER’İN AÇIKLAMALARI DA HABER OLMUŞTU
Dönemin  yönetim kurulu başkan yardımcısı Rahmi Yılmaz ve yönetim kurulu üyesi Salih Yılmaz’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında çeşitli iddialarda bulunan Gürkan Kesim’e cevap veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever de Ticaret Sicil Memurluğu için hem sözlü hem de yazılı sınav yaptıklarını ve iddialara konu olan Gökçen Taşkömür’ün hem yazılı hem de sözlü sınavdan birinci olarak çıktığı için bu göreve alındığını belirmişti. Adama göre iş değil, işe göre adam aldıklarını belirten Dursun Ali Tever’in açıklamaları da 4 Temmuz 2011 tarihli gazetemizde “İşe alımlarda akrabalık değil, liyakat arıyoruz” başlığı ile yer almıştı.
SELVİLİ, ‘İFTİRA’ DEMİŞTİ
İddialara son noktayı koyan açıklamayı yönetim kurulu üyesi Ertan Selvili 17 Temmuz 2011 tarihinde yaparak, Gürkan Kesim’in kendisine yönelik eleştirilerini yanıtlamış, ÇTSO’da eleman alınması için açılan sınav neticesinde işe alınan personelin gelini olması dolayısıyla yayınlanan beyanların iftira ve karalama olduğunu savunmuştu. Bu açıklamaları “Dışlanmışlık Psikolojisinin hezeyanları” olarak değerlendiren Ertan Selvili’nin açıklamaları da 18 Temmuz 2011 tarihli Çerkezköy Haber Gazetesi’nde yer almıştı.
NEDEN SADECE ‘HABER’?
Açıklamaların üstünden yaklaşık yedi aylık bir süre geçmesinin ardından şuanda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ertan Selvili, tartışmaların taraflarını ve tartışmaları kamuoyu ile paylaşan gazetemiz hakkında Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıdı. Gürkan Kesim, Dursun Ali Tever ve Ertan Selvili’nin açıklamalarının gazetemiz ile birlikte Çerkezköy Gazetesi’nde de yer almasına rağmen, Ertan Selvili’nin sadece Çerkezköy HABER Gazetesi’nden şikayetçi olması ise şaşkınlık yarattı.
NEDENİNİ ANLAYAMADIK
Gelininin işe alınması olayının tartışılmasının ardından, Ertan Selvili, kendisine saldırı yapılması ve onurunun zedelenmesi gerekçeleri ile haberin tarafları olan Gürkan Kesim, Rahmi Yılmaz, Salih Yılmaz ve Çerkezköy Haber Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunurken, gazetemizle aynı paralelde haber yapan Çerkezköy Gazetesi’ni ise pas geçmesinin ardındaki nedeni ise şimdilik anlayamadık. Umarız soruşturmayı yürütecek olan Cumhuriyet Savcılarımız da Selvili’ye bu çifte standardın arkasındaki nedeni sorarlar.
Gürkan Kesim, Dursun Ali Tever ve kendisinin açıklamalarının Çerkezköy’de yayın yapan Çerkezköy Gazetesi’nde de yer almasına rağmen, Ertan Selvili’nin sadece Çerkezköy HABER Gazetesi’nden şikayetçi olmasını şaşkınlıkla karşılıyor ve takdiri okurlarımıza bırakıyoruz.
ÇTSO AVCILARI DEĞİL, CUMHURİYET SAVCILARI ARAŞTIRACAK
ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Selvili’nin bu davranışını değerlendiren gazeteci Şaban Kardeş, “Ertan Selvili’nin bu tavrına bir anlam veremiyorum. Habere ilişkin gazetemizden davacı olan Selvili’nin şikayeti üzerine bu soruşturmayı “ÇTSO Avcıları” değil Türkiye Cumhuriyeti savcıları yapacak, ne kadar art niyetli olan varsa ortaya çıkartacak. Gazeteci olarak veya gazetemiz olarak bir suçumuz varsa cezamızı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti yargıçları verecektir. Bir konuda haber yaparken her daim haberin taraflarının mahremiyetini göz önünde tutarız. Biz gazeteci olarak bunları tarafsız bir şekilde yazdık ve yazmaya da devam edeceğiz. Kamuoyu adına bunun takipçisi olacağız. Selvili’nin bu tutumu hem rahmetli dedemi hem de onun meşhur sözlerinden biri olan  “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” sözünü akılıma getirdi. Tabi burada yavuz hırsız ile ev sahibini ayırt edecek olanın da Yüce Türk Adaleti olduğunu unutmamak lazım” dedi.
SON SÖZÜ TÜRK ADALETİ SÖYLEYECEK
Çerkezköy kamuoyunu aydınlatmak için Ertan Selvili’nin şu sorulara cevap vermesini bekliyoruz: “Çerkezköy Ticaret Odasına alınacak olan Ticaret Sicil Memurluğu için ÇTSO tarafından Yenibiriş.com sitesine 25.03.2011 tarihinde yönetim kurulu kararı ile verilen ilk iş ilanında aranan nitelikler arasında “Örgün eğitim veren Üniversitelerin” ibaresi neden 03.06.2011 tarihinde yönetim kurulu kararı olmaksızın revize edilerek “Örgün” ibaresi kaldırıldı ve neden yeniden ilan edildi? İlanda yer alan iki ile beş yıl tecrübe kriteri sonuç değerlendirmesinde neden dikkate alınmadı? 27.06.2011 tarihli 118 sayılı ilk yönetim kurulu toplantısında neden gelininiz Gökçen Selvili’nin ‘Selvili’ olan soyadını neden ‘TAŞKÖMÜR’ olarak yönetim kurulu üyelerine imzalattınız? Bu kararın altına bazı yönetim kurulu üyeleri neden şer düştü? Bu idea da bizim değil yönetim kurulu arkadaşlarınızın ideası değil midir? Gelininiz Selvili’nin kızlık soyadını kullanarak işe alım kararını yönetim kurulu üyelerinden gizlediniz mi?  Bu yönetim kurulu kararından sonra ikinci bir yönetim kurulu kararına alındı mı alındıysa orada gelininizin soy ismi ne olarak zikredilip kayıtlara geçti? Yoksa gelininiz Gökçen Selvili ülkemizde son yıllarda kullanılmaya başlanan çift soyadı mı kullanmaktadır, yani ortada sehven bir hata mı vardır bu hatanın sorumlusu kimdir? ÇTSO’daki o tartışmalı toplantıların ses kayıtlarını da savcılık makamına teslim ettiniz mi, etmediyseniz etmeyi düşünüyor musunuz? ÇTSO’daki sınava tabi tutulan adaylar gazete haberlerinden sonra sınava girenlerin tamamının açık öğretim fakültesi mezunu okullardan değil, örgün eğitim veren fakültelerden de olduğu anlaşılmış mıdır? Yazılı sınava girenlerden mülakata kaç kişi çağrılmıştır, mülakat kriterleri nelerdir? Bu soruların bizim değil yönetim kurulunun sınav heyetine sorması gereken sorular olduğunu biliyoruz. Ama ortada bir adam kayırmacılık varsa ve bu da Ertan Selvili gibi o odanın yönetim kurulu üyelerince basın toplantısı ile halka duyurulmak istenmiş ise bu da sorumlu gazetecilik adına yapılmış bir haberdir. Ertan Selvili Çerkezköy Haber Gazetesi’ni dava ederek burada da art niyetli davranmıştır. Çünkü Çerkezköy Gazetesi ile Haber Gazetesi’nin haberleri kamuoyunun zihninde ve savcılık makamının önünde olacaktır. Tabi son sözü yüce Türk adaleti söyleyecektir” 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10