“Bu toprakları böldürmeyeceğiz”

İçişleri Bakanı İdris Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen AK Parti Edirne Merkez İlçe Olağan Kongresi’ne katıldı.

Çerkezköy 6.02.2012 20:06:00 0
“Bu toprakları böldürmeyeceğiz”

İçişleri Bakanı İdris Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen AK Parti Edirne Merkez İlçe Olağan Kongresi’ne katıldı.

 

İLÇE KONGRESİNE KATILDI

 

Kongrede konuşan İç İşleri Bakanı İdris Şahin, AK Parti'nin Türkiye'de siyasete nitelik kazandırdığını belirterek “Siyaset; bu ülkede en nitelikli, en medeni, 'ben varım' diyen, zengin, fakir ayrımı olmaksızın bu ülkeye sevda duyan herkesin yaptığı, yapabildiği bir iş oldu. Bakın AK Parti'ye patron vardır ama az miktarda. Çoğu dar gelirlidir, orta gelirlidir, memurdur, işçidir, engellidir, yaşlıdır, gençtir. AK Parti ile siyaset doğrudan sahiplerini buldu. AK Parti, kendi düşünen, kendi konuşan ve kendisi yapan bir siyasetin adresidir, fark bu arada. Buna Türkiye ihtiyaç hissediyordu" dedi.

 

OY VERİP PİŞMAN OLAN YOK

 

AK Parti'nin son genel seçimlerde yüzde 52 oy aldığını hatırlatan ve bugünkü anketlerde oyunun yüzde 53-54-55 bandında olduğunu ifade eden Bakan Şahin, “Bu ülkede, bir partiye oy verip pişman olanlar oldu. Bize oy verip pişman olan yok, aksine AK Parti'ye oy veremeyip de 'keşke verseydim', 'versem mi, vermesem mi?' diyenler var. İstanbul'da Osmanlı'dan kalma eski sözlerden biri 'Adet budur ahirde gelir bezme ekabir', Edirne'de galiba 'ya bir dahakine vereyim' diyen gruptan" dedi.

 

TÜRKİYE ÖZGÜR BİR ÜLKE

 

Türkiye’nin birilerinin “Memleketi bölmek istiyorum” diyebilecek kadar özgür bir ülke olduğunu ifade eden Şahin “Türkiye topraklarını asla böldürmeyeceğiz. Biz değerlerimizden sapmamalıyız, duygularımızda ayrışmaya gitmemeliyiz. Gidiliyor mu, gitmek isteyenler var mı, var. Bir takım beyinsizler var. Biz bunun cevabını siyaseten de icraat olarak da veriyoruz, vereceğiz. Başbakanımızın dediği gibi 'bu toprakların üzerinde operasyon yaptırmayız'. Bu toprakları kimse bölemez, böldürtmeyiz. Edirne'den Hakkari'ye bir bütündür bu topraklar. Birileri bu topraklardan beslenip, buranın havasından teneffüs edip, bedhahlığa düşebilirler. Nedir derdin sıkıntın? 'özgürlük'. Hangi özgürlükten bahsediyorsun? O zaman tutuklanınca şikayet etme, özgürlük yoksa dışarıda. Farkı yok içerde demek ki. Neden şikayet ediyorsun? demek ki var dışarıda özgürlüğün. Yani özgürlük yoksa, içerisi ile dışarının bir fark yok. Neden tutuklamalardan şikayet ediliyor? Niye, mahkumiyetten şikayet ediliyor, o zaman? Demek ki var dışarıda özgürlük, hem de o kadar var ki 'Ben bu memleketi bölmek istiyorum, özgürlük, özerklik yetmez. Bilmem ne isyan yapmak istiyorum' diyecek kadar özgürlük var. İnkar edemezsin. Tek inkar ettiğin şey var olan özgürlükleri, varlığını inkar ediyorsun. Yaşadığın özgürlüğün varlığını söyleme özgürlüğün yok, çünkü kafan, kalbin, düşüncen ipotekli. Onu söylemeye özgür değilsin. Var olan sonuna kadar yaşadığın özgürlükleri var deme özgürlüğün yok. Çünkü orada tutsaksın, yanlış bir yerde tutsaksın. Bizde seni tutsak yapan, sana sanal özgürlük yok dedirten, o güçle de müdahale ediyoruz. Seni de, seni konuşturanı da yok ederek, seni de senin yapını da bölücüler ve uzantılarını da özgürleştirmeye çalışıyoruz. Çok derin bir iş, çok kapsamlı bir iş" şeklinde konuştu.

 

CENAZE NAMAZINDA SAF TUTTU

 

Kongredeki konuşmasının ardından salondan ayrılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Romanların yaşadığı Yıldırım Hacısarraf Mahallesi'Ne giderek Raşit Başparmak'ın evine misafir oldu. Eşi Mualla Aleşgür'ü kaybeden AK Parti Edirne teşkilat üyesi İlhan Aleşgür'e taziye ziyaretinde bulunan Bakan Şahin, Küçükpazar Umurbey Mahallesi'nde Sarıcami'deki cenaze namazında saf tuttu. Daha sonra Edirne Valiliği'ne geçerek Vali Gökhan Sözer'i makamında ziyaret eden Bakan Şahin, Edirne Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaretinin ardından Edirne’den ayrıldı.
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10