Polis karakolu yaza kadar tamamlanacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB tarafından yaptırılan Karaağaç jandarma Karakolunun tamamlanarak jandarmanın kullanımına sunulduğunu, İstasyon Mahallesi Hikmet Uğ

Çerkezköy 6.02.2012 20:19:00 0
Polis karakolu yaza kadar tamamlanacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB tarafından yaptırılan Karaağaç jandarma Karakolunun tamamlanarak jandarmanın kullanımına sunulduğunu, İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi’nde 2011 yılı Aralık ayında temeli atılarak yapımına başlanan karakol ve polis lojmanlarının da yaza kadar tamamlanacağını söyledi.

 

“JANDARMA KARAKOLU TAMAMLANDI”

 

Karaağaç Belediyesi’nin Atatürk Mahallesi’nde tahsis ettiği 6 dönümlük alanda Temmuz 2011’de yapımına başlanan Karaağaç jandarma Karakolu Binası’nın tamamlanarak jandarmanın kullanımına sunulduğunu belirten ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, “Kameralı sistemden kurşun geçirmez camlara, güneş panellerinden otopark sistemine kadar her ayrıntının düşünüldüğü Karaağaç jandarma binası tamamlandı. Karakol çevresinin ağaçlandırmasını ve çevre düzenlemesini de yaptık” dedi.

 

“İNSANLARIN GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

 

ÇOSB tarafından yaklaşık 750 bin TL’ye yapılan binanın resmi tesliminin de ilerleyen dönemde yapılacağını ifade eden Özdoğan “Kağıt üzerinde binayı teslim edebilmek için jandarmanın tapuyu alması gerekiyor. Şu anda o çalışmalarla ilgileniliyor. Ama artık bina bizden çıktı ve jandarmanın kullanımına sunuldu. Karaağaç’ta ikamet eden vatandaşlarımızın çoğu bizim sorumluluk bölgemizdeki fabrikalarda çalışıyor. Bu nedenle bizim sorumluluk alanımızda çalışan insanların güvenliği ve sağlığı bizim için çok önemli. Bu düşünce ile yola çıkmıştık” dedi.

 

“2 KATI KARAKOL, 5 KATI LOJMAN OLACAK”

 

Geçtiğimiz yıl Aralık ayı başında temeli atılan İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi’ndeki karakol ve polis lojmanlarının da yapımının devam ettiğini ifade eden Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan “Çerkezköy OSB İtfaiye Müdürlüğü’nün yanındaki lojmana karşılık bu yapılıyor. 500 metrekare kapalı alan üzerinde toplam 3 bin 200 metrekarelik kapalı alana sahip olan Karakol ve Polis Lojmanları bodrum katla birlikte 7 kat olarak inşa edilecek. 7 katlı binanın 2 katı karakol, 5 katı ise lojman olarak kullanılacak” bilgisini verdi.

 

“YAZA KADAR TAMAMLANACAK”

 

İnşaatın birinci katının tamamlandığını, hava şartlarının uygun olması durumunda çalışmalara devam edileceğini ifade eden Özdoğan, karakol ve lojman binasını yaza kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Müdürlüğü yanındaki polis lojmanlarının da yıkıldığını belirten Özdoğan “Buraya 500 kişilik bir konferans salonu yapılacak. Projemiz hazır. Çalışmalara başlamak için hava şartlarının uygun olmasını bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10