“Giderlerinize ortak oluyoruz”

KOSGEB Tekirdağ Merkez Müdürü Özay Cebeci, ÇESİAD’ın organize ettiği toplantıda Çerkezköy’de faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik destek programları hakkında bilgiler verdi. Önümüz

Çerkezköy 7.02.2012 18:32:00 0
“Giderlerinize ortak oluyoruz”
Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nce (ÇESİAD), Çerkezköy’de faaliyet gösteren küçük, orta ve büyük işletmelerin (KOBİ) yöneticilerine yönelik ‘Yeni Dönemde KOSGEB Destekleri’ konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
DOĞRU ALGILARI OLUŞTURMALIYIZ
ÇESİAD binasında önceki gün saat 19.00’da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Merkez Müdürü Özay Cebeci tarafından yapılan bilgilendirmede, Çerkezköy’de faaliyet gösteren KOBİ’lere KOSGEB destek programları anlatıldı. KOSGEB’in KOBİ’leri destekleme amacıyla faaliyetlerini yürüttüğünü söyleyen Özay Cebeci, “KOSGEB hakkında çok farklı algılar var. İlk amacımız akıllarda doğru KOSGEB algısını oluşturmaktır” dedi. İşletmelerin yaşam sürecinde bir takım giderleri olduğunu söyleyen Cebeci, bu giderlerin bir kısmının KOSGEB tarafından karşılandığını belirtti. Bu giderlerin hangi aşamasının KOSGEB tarafından karşılandığına dair yanlış anlaşılmaların olduğunu ifade eden Cebeci, öncelikli olarak bu yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.
BAŞVURULAR SADECE İNTERNETTEN YAPILACAK
Birim olarak Tekirdağ merkezde bulunduklarını söyleyen Özay Cebeci, KOSGEB’in Çerkezköy’de daha aktif olmasını sağlamak için çalıştıklarını söyledi. KOSGEB’in “KOBİ’leri desteklemek ve girişimciliği desteklemek” olmak üzere iki kuruluş amacı olduğunu belirten Özay Cebeci, önümüzdeki aylarda tüm başvuruların internet üzerinden yapılmaya başlanılacağını, böylece işletmelerin sağda solda evrak hazırlamak zorunda kalmayacağını ifade etti.
ÜST LİMİT 100 BİN TL
KOSGEB Destek Programları’nın 5 ana başlık altında toplandığını söyleyen Özay Cebeci, ilk olarak Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı’ndan bahsetti. Programın, işletmelerin piyasa danışmanlık hizmeti, denetim hizmetleri gibi giderlerini kapsadığını belirten Cebeci, program kapsamında sağlanan desteğin toplam üst limitinin 100 bin TL olduğunu söyledi. Genel Destek Programı’ndan da bahseden Özay Cebeci, bu programın da proje hazırlanması, kaliteli üretimin sağlanması, Pazar faaliyetlerinin geliştirilmesi için oluşan giderleri kapsadığını, 12 ayrı destek şekli olduğunu ve 30 bin TL’ye kadar destek verilebildiğini belirtti.
97 BİN TL İŞ KURMA DESTEĞİ
Girişimcilik Destek Programı’nı da anlatan Özay Cebeci, program kapsamında istihdam sorunlarının çözümü, işletmenin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirterek bu program kapsamında toplam 97 bin TL’lik iş kurma desteği verildiğini söyledi. KOSGEB’in AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı da bulunduğunu ifade eden Cebeci, “Programın amacı, Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi, Teknolojik fikirlere sahip girişimcilerin desteklenmesi, KOBİ’lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması, mevcut Ar-Ge desteklerinin geliştirilmesi, İnovatif faaliyetlerin desteklenmesidir. Programda 5 bin ila 200 bin TL arası destekler bulunmaktadır” dedi.
250 BİN TL HİBE
İşbirliği Güçbirliği Destek Programından da bahseden Özay Cebeci, program dahilinde 250 bin TL’si geri ödemesiz olmak üzere verilecek desteğin üst limitinin 750 bin TL olduğunu belirtti. 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10