Kapaklı’nın ilçe olması zorunlu

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Belediyesi’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 7.02.2012 18:33:00 0
Kapaklı’nın ilçe olması zorunlu

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Belediyesi’ni ziyaret etti.

 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Sarıoğlu ve Özdoğan’ı ağırlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yeni hizmet binasını gezdirerek belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. 2010 yılında 55 bin 431 olan Kapaklı nüfusunun 2011 yılı sonu itibari ile 60 bin 877’ye çıktığını anımsatan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Tekirdağ genelinde 35-40 binlik nüfus artışı var. Bu artışta Kapaklı önemli pay sahiplerinden biri” dedi. Kapaklı’ya gelen göçün nedenlerini de sıralayan Başkan İrfan Mandalı “Göçün nedenlerinden biri Kapaklı’nın oksijeni bol bir bölge olması. Kapaklı’ya göç, İstanbul’un kültür başkenti oluşu ile başladı. Sanayi İstanbul’dan taşınarak başka yerlere gitti. Sanayici de ilk tercihini Çerkezköy ve İzmit’ten yana kullandı. Sanayinin 3’üncü ayağı da Çorlu oldu” diye konuştu.

 

ÇOSB’NİN PROFESYONELLİĞİ GÖÇÜ ETKİLİYOR

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin profesyonel olmasının da göçü önemli oranda etkilediğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı, “Sanayinin olduğu yerde göç olur. Kapaklı’ya ve bölgemize gelen vatandaşlarımıza sahip çıkmamız lazım. Türkiye’nin değişik bölgelerinden koparılarak gelen vatandaşlarımızı ayırt etme şansımız yok. Hiç kimse isteyerek doğduğu coğrafyayı terk etmez. İstihdam şansı ve fabrikaların olmasından dolayı bölgemize geliyorlar” dedi.

 

“ENGEL YOK”

 

Kapaklı’nın ilçe olması çalışmaları ile ilgili de Ömer Sarıoğlu ve Mehmet Özdoğan’a bilgiler veren Mandalı, “Biz 2010 yılında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne ilçe olmak için başvurumuzu yaptık. Bölgemizin milletvekillerine ve Mali İdareler Genel Müdürlüğü’ne de bildirim yapıyoruz. Kapaklı’nın teknik anlamda ilçe olmasına hiçbir engel yok. 5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu devreye girerse Kapaklı’nın zorunlu şekilde ilçe olması söz konusu. Eski kanuna göre de Kapaklı’nın ilçe olmasına hiçbir engel yok” ifadesini kullandı.

 

“KAPAKLI GÖÇE HAZIR”

 

Kapaklı’nın Tekirdağ’ın en fazla göç alan bölgesi olduğunu vurgulayan Mandalı, “2011 yılında yaklaşık yüzde 10 göç aldık. Yüzde 4-5’lik de kayıt dışı olduğunu düşünüyorum” dedi. Kapaklı’nın bu göçe hazırlıklı olduğunu belirten İrfan Mandalı “Küçük bir belde değiliz. Önceden hazırlıklarımız var. Ayrıca borcu olmayan bir belediyeyiz” dedi.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10