Nüfusu 5 bin olan ilçeler var, Biz neden olmayalım?

Karaağaç Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu gerçekleştirdi. Bazı ada ve parsellerdeki belediye hisselerinin satışı ve dini tesis alanında plan tadilatı yapılması

Çerkezköy 7.02.2012 18:38:00 0
Nüfusu 5 bin olan ilçeler var,  Biz neden olmayalım?

Karaağaç Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu dün gerçekleştirildi.

 

İLK OTURUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı saat 10.00’da başladı. Açılış ve yapılan yoklamanın ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak akabinde de İstiklal Marşı okundu. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Meclis Üyesi Çetin Özhan’ın ekmek fiyatları ile ilgili sunduğu önerge gündem maddelerine eklendi.

 

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞINA ONAY

 

Meclis toplantısında ilk olarak 747 ada 1 parselde imar uygulamasının yapılması ile ilgili Zeki Özdağ’ın dilekçesi görüşüldü. 62 hisse ile bir arada görülen hisselerin ayrı ayrı yada daha az olması talep edildi. Yapılan görüşmenin ardından gündem maddesi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde de 718 ada 14 parsel, 727 ada 40 parsel, 728 ada 35 parsel, 727 ada 27 parsel, 728 ada 4 parsel, 727 ada 12 parsel, 728 ada 32 parsel, 303 ada 25 parsel ve 728 ada 28 parselde bulunan belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı görüşüldü. Satış için oy birliği ile encümene yetki verildi.

 

PLAN TADİLATI KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından, belde sınırları içersinde bulunan kamu binalarının ve spor kulübünün ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanması konusu görüşüldü. Karaağaç Gençlikspor’un deplasman masrafları, Aile Sağlık Merkezi ve Karaağaç’ta bulunan ilköğretim okullarının ihtiyaçları Belediye tarafından karşılanması talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde 389 ada 2 parselde yapılacak dini tesis alanı ile ilgili imar plan tadilatı görüldü. Fen İşleri Müdürü Fevzi Uğurlu’nun daha önce gündeme gelen madde ile yaptığı çalışmalar okunup karara bağlandı. Başkan Özkan Yücel tarafından okunan açıklamada ilk olarak Belediye Meclisi’nin daha önceki oturumlarında karara bağlanan ‘Mimar Sinan Mahallesi’nde dini tesis alanı ihdası’na ilişkin kararla ilgili çalışmalar yapıldığı ve bu çalışmalar sonucunda, hali hazırda mevcut Hicret Camii yerinin 389 ada 2 parselde iken halihazırdaki mevcut yerinin meclis kararı ile değiştirildiği kaydedildi. Konunun devamında, mahallede yapılan bu değişiklikle dini tesis alanının kalmadığı belirtilirken, 389 ada 2 parselde parselin büyüklüğü kadar yeşil alan ihdası ile bahsi geçen adanın tekrar dini tesis alanı olarak tadilatının yapılmasının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ilgili maddelerine istinaden uygun görüldüğü ifade edildi. Kararın açıklanmasının ardından maddeyi oylayan Meclis, söz konusu alanda plan tadilatı yapılmasını oy birliği ile kabul etti.

 

MECLİS ÜYELERİ YURTDIŞI GEZİSİNE KATILACAK

 

Kamu Araştırma ve Eğitim Derneği’nce 18-28 Şubat tarihlerinde Dünyanın en kapsamlı deprem araştırma merkezlerinde “Depremler ve fay hatları” konularında inceleme ve araştırmalarda bulunmak, kentsel uygulamalar, çöp arıtma ve imha etme tesislerinde araştırma yapmak üzere Los Angeles, Las Vegas ve Havai’de düzenlenecek olan 10 günlük geziye katılacak meclis üyelerinin yol ve yevmilerinin belediye bütçesinden karşılanması hususu meclisçe görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

VETERİNER ÜCRETİ BELİRLENDİ

 

İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından kısmi zamanlı olarak çalıştırılacak veterinerin ücretinin yeniden belirlenmesi konusunun görüşülmesine geçildi. Yapılan görüşmelerin ardından yeni veteriner ücreti 842.33 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

 

BAŞKAN’A TAM YETKİ VERİLDİ

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Karaağaç’ın ilçe olması konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel. Karaağaç’ın ilçe olması için brifing dosyasını hazırladıklarını ve bu dosyayı İçişleri Bakanlığı’na sunacaklarını ifade ederek “Bu hafta içi Belediye Meclis üyelerimiz, belde başkanlarımız ve muhtarlarımız ile Ankara’ya gidelim. Çerkezköy ile bizim bağlantı yerimiz yok. Aramızda Organize Sanayi bölgesi bulunuyor. İnşallah hayırlı olur düşünüyorum” dedi. Beldenin ilçe olması çalışmalarında Belediye Başkanı Özkan Yücel’e tam yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

 

“İLÇE OLMA KONUSUNDA AVANTAJLARIMIZ VAR”

 

Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Çerkezköy ile Karaağaç arasında Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunmasından dolayı avantajlı olduklarını belirterek “Beldemize bağlı üç tane köyümüz bulunuyor. Başka beldelere bağlı köyler bulunmuyor. Coğrafi alanımız diğer beldelere nazaran ilçeden bile fazladır. Köyler de bize bağlandığı takdirde nüfusumuz 20 bine dayanacak. Türkiye’de şuan nüfusu 4-5 bin olan ilçeler bulunuyor. Bu bizim bir avantajımız olacak. Kızılpınar ve Kapaklı beldesi bunun için bir çaba gösteriyorsa bizim de göstermemiz gerekiyor. Hükümetimiz nüfusu göz önünde bulundurmuyor. Kapaklı’nın Karaağaç ile birleşip ilçe olma talebi var. Ama biz şansızımı tek başımıza değerlendirmek istiyoruz. Biz iktidar partisi olarak Karaağaç’ın ilçe olması için bütün çalışmalarımızı yapıyoruz. Bununla ilgili çalışma yapıp dilekçemizi hep birlikte verelim” dedi.

 

“EKMEK KONUSUNU ARAŞTIRACAĞIZ”

 

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de, toplantı öncesi gündeme eklenen önerge görüşüldü. Konuyla ilgi konuşan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Çerkezköy ve Kapaklı’da 50 kuruş olan ekmek fiyatlarının, Veliköy, Kızılpınar ve Karaağaç’ta 80 kuruş olduğunu belirterek “Önceki hafta fırın sahipleri ile görüştüm. Kendileri perakende olarak fazla satamadıklarını belirttiler. Tekrar market ve fırıncılar ile bu konuyu görüşerek fiyatların 80 kuruş olmasının nedenlerini araştıracağız. Bizim belediye olarak müdahale etme yetkimiz yok. Bu bir toplumsal olaydır ve bizler de toplumun yanında olarak konuyu araştıracağız” dedi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Karaağaç Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.

 

Haber / Faik Onur KAYA
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10