Meclis’ten ‘Yüksekokul’a onay

Veliköy Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Beldede kurulması düşünülen yüksekokul konusunun da görüşüldüğü toplantıda, proje ile ilgili bil

Çerkezköy 7.02.2012 18:51:00 0
Meclis’ten ‘Yüksekokul’a onay
Veliköy Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
BAŞKAN YETKİLENDİRİLDİ
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir önceki meclis karar özetinin okunmasıyla devam etti. Toplantının ilk gündem maddesinde 5393 sayılı yasanın 75. maddesine göre belediye başkanı Hanifi Belindir’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Devlete ait kamu kuruluşlarına, bakım, onarım işlerini ve sağlık ocakları ile okullara ayni yardım yapılması konusunda Başkan Belindir’e yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.
“TAM ZAMANLI PERSONEL ÇALIŞTIRILACAK”
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması konusunun görüşülmesine geçildi. Belediyede kısmi süreli çalışan Mimar Elif Özer’in tam zamanlı sözleşmeli personel olarak atanması ve özel sebeplerden ötürü görevinden ayrılmak zorunda olduğunu belirten İnşaat Teknikeri Volkan Çelebi’nin yerine de İnşaat Teknikeri Ziya Haykır’ın Tam Zamanlı Sözleşmeli personel olarak alınması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
“ÖNCE KARNELERİ GÖRELİM”
Belediyede çalışan Tam Zamanlı Sözleşmeli personellere yapılacak ek ödemenin görüşülmesi sırasında konuşan Başkan Belindir, ilk etapta ek ödeme yapılmasına karşı olduğunu, önce yapılacak çalışmalara bakıp, ona göre değerlendirmede bulunmak gerektiğini söyledi. Mevcut sözleşmeli personellere ücretlerinin tavan ücret üzerinden ödendiğini hatırlatan Belindir, “Önce karneleri görelim. Sonra değerlendirmeyi yaparız” dedi. Belediye başkanı Hanifi Belindir’in tam zamanlı sözleşmeli personellere ilk etapta ek ödeme yapılmaması önerisi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.  
SANAYİ PLAN NOTLARINDA DÜZENLEME
Mecliste daha sonra memur kadrolarında derece değişikliği yapılmasına ilişkin gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Yazı İşleri Müdürlüğü, Muhasebe bölümü, İtfaiye, Zabıta, Veteriner ve Şef kadrosundan birer memurun derecelerinde yükseltmeler yapılması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. İlgili konunun karara bağlanmasının ardından sanayi alanlarında plan notları tadilatının yapılmasına ilişkin gündem maddesine geçildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Belindir, “1995, 1996 ve 2006 yılı yapımlı olmak üzere 3 sanayi imar planımız var. Üç planda da farklı uygulamalar mevcut. Biz bu üç planı da ele alan bir düzenleme ile standart getirmeyi ve ortadaki pürüzleri gidermeyi hedefledik. Yapılan düzenlemelere göre 3 bin metrekarenin altındaki sanayi alanlarında parselleme yapılamayacak. Çatı katı yükseklikleri, dış cephe çekim alanları hepsine bir standart getirilecek” dedi. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
2 BİN METREKARE ARSA SATIŞA ÇIKIYOR
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, ihale ile belediyeden arsa alan ve bu arsayı belediyeye ait bir konut ile takas etmeyi talep eden Hüseyin Yeşil’in dilekçesi görüşüldü. Hüseyin Yşil’in takas talebi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Belediyeye ait arsaların satış işlemlerinin gerçekleşmesine ilişkin gündem maddesi ile ilgili konuşan Hanifi Belindir, “Yakında Veliköy’de üniversite çalışmaları başlayacak. Bunun için de belediyeye ait arsaların elden çıkarılarak gelir sağlanması gerekiyor” dedi. Belediyeye ait 469 ada 5 numaralı parselde bulunan 2 bin 66 metrekarelik arsanın satışı da meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
BAŞKAN ERTEM’İN KATKILARI BÜYÜK
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Beldede kurulması düşünülen Yüksekokul konusu görüşüldü. Yüksekokul konusunda gelinen nokta ile ilgili bilgi veren Başkan Belindir, “4 aydır görüşmeler içerisindeyiz. Arsamızı ve idari bina olarak tahsis etmek istediğimiz binayı Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e gösterdik. Son görüşmeye Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy MYO Müdürü Prof. Dr. H. Ziya Özek, Türk Suudi İş Konseyi Başkanı Ömer Kılınç ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dursun Ali Tever ile birlikte gittik. Özellikle Başkan Ali Ertem büyük destek verdi. Dursun Tever de bir binanın yapımının kendileri tarafından gerçekleştirilebileceğini taahhüt etti” dedi. Veliköy Belediyesi’ne ait 117 dönüm mevcut arsa olduğunu söyleyen Başkan Belindir, yapılacak uygulamalarla bu rakamın 200 dönüme kadar çıkarılabileceğini belirtti.
117 BİN METREKARE ALAN TAHSİS EDİLECEK
Söz konusu araziye yapılması planlanan yerleşke projesi hakkında bilgi veren Mimar Elif Özer ise, yönetim binasının yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik bir alana, yüksekokulun 8 bin 184 metrekarelik bir alana ve fakültenin de 105 bin 734 metrekarelik bir alana yapılmasının planlandığını ifade etti. Bin 200 öğrenciye eğitim vermesi planlanan Fakülte’nin İdari Binası’nın bodrum katına 2 anfi salonu, 1 konferans salonu, çok amaçlı salonlar, arşiv ve depo yapılması planlandığını kaydeden Özer, “Zemin-Asma kata ise memur ofisleri, sosyal oda, cafe-kantin, müdürlük, özel kalem, yönetim odası, kurul odası ve öğretim elemanları odaları yapılacak. 1. katta ise 80 kişilik 2 derslik, 60 kişilik 4 derslik, 30 kişilik 2 derslik, çalışma salonu ve bilgisayar odası bulunacak. 2. katta 80, 60 ve 30’ar kişilik derslikler bulunacak” dedi. Fakülte idari binasında Büro yönetimi, Bilgisayar, Lojistik, Yeni program işlik ve İş güvenliği bölümleri bulunacağı belirtildi.
TARİHİ OYLAMA
Yapılan bilgilendirmenin ardından Belediye Başkanı Hanifi Belindir, meclis üyelerinin tek tek fikirlerini belirtmesini istedi. Üyelerin hepsi söz konusu projenin bugüne dek yapılanların içinde en önemli proje olacağını, böyle bir projenin altına imza atmanın kendileri için gurur verici bir durum olduğunu belirti. İlgili gündem maddesinin oylaması için ‘Tarihi Oylama’ benzetmesini yapan Belindir, gündem maddesini meclisin oyuna sundu. İlgili gündem maddesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10