İlk ‘Beyaz Bayrak’ Pera Villa’nın oldu

Çerkezköy’de gıda işletmelerinin sağlıklı, hijyenik ve kaliteli üretim yapıp yapmadığının vitrine bakılarak anlaşılması için Çerkezköy Belediyesi’nce başlatılan Beyaz Bayrak uygul

Çerkezköy 8.02.2012 19:24:00 0
İlk ‘Beyaz Bayrak’ Pera Villa’nın oldu

Çerkezköy’de faaliyet gösteren 171 gıda firmasından 5’i Beyaz Bayrak için başvurdu. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan ilk firma ise Pera Villa Pastaneleri oldu.

 

171 FİRMADAN 5’İ BAŞVURDU

 

Çerkezköy’de gıda üretimi ve satışı yapan 171 firmadan 5’inin Beyaz Bayrak için başvuruda bulunduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan ilk firmanın Pera Villa Pastaneleri olduğunu ifade etti. Pera Villa Pastaneleri’nin mevcut iki işletmesinin de aranılan kalite ve hijyen şartlarını sağladığı için iki Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını kaydeden Ertem, Pera Villa Pastanelerinin bu başarısının diğer gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara da örnek olmasını temenni etti.

 

“VATANDAŞ GÜVENLE ALIŞ VERİŞ YAPABİLECEK”

 

İşletmeler için Beyaz Bayrak almanın zorunlu olmadığını belirten Başkan Ali Ertem, “Uygulamada bir zorunluluk yok. Fakat Beyaz Bayrak almaya hak kazanan firmalarımız aynı zamanda insanlara ürünlerinin kaliteli ve hijyenik şartlarda üretildiğinin mesajını veriyorlar. Vatandaşımız Beyaz Bayrak bulunan yerlerden gönül rahatlığı ile alış veriş yapabilecek. Firmalar, Beyaz Bayrak almak için gerekli kriterleri yerine getirirken aynı zamanda kendi kalitelerini de arttırmış olacak. Vatandaş kendi evinde eşinin ya da annesinin yaptığı yiyeceklere ne kadar güveniyorsa, Beyaz Bayrak almaya hak kazanan yerlerden alış veriş yapamaya da o kadar güvenebilecek” diye konuştu.

 

“BEYAZ BAYRAK ALMAKLA İŞ BİTMİYOR”

 

Beyaz Bayrak almaya hak kazanmakla işin bitmediğini söyleyen Ali Ertem, 6 ayda bir denetimlerin yapılacağını belirterek, “Veteriner hekim, gıda mühendisi ve ziraat mühendisinden oluşan bir heyet denetlemelerde bulunacak. Denetimler esnasında vasıflarını kaybettiği görülen işyerlerine, eksik görülen hususları gidermesi için 15 gün süre verilecek. Bu süre sonunda, o işyeri tekrar denetimden geçirilecek. Eğer hala eksiklerini gidermemiş ise Beyaz Bayrağı iptal edilecek. Umarım firmalarımız bu denetlemelerde daha da başarılı olarak aldıkları Beyaz Bayrakları muhafaza ederler” dedi.

 

“BU POTANSİYELE ULAŞABİLİRLER”

 

Çerkezköy’de gıda üretimi ve satışı yapan 171 firmanın da Beyaz Bayrak almasının zor olduğunu belirten Ali Ertem, “Firmalarımız bu potansiyele ulaşabilirler. Bu uygulamayı rekabet olsun diye başlatmadık. Firmaların kaliteleri daha da artsın diye yaptık. Tüm firmalarımızın Beyaz Bayrak için belediyemize müracaat etmesini bekliyoruz. Umarım vatandaşlarımız alışverişlerinde Beyaz Bayrak olan yerleri tercih ederler. Böylece diğer firmalarda gerekli hijyen ve kalite şartlarını yerine getirerek Beyaz Bayrak için başvuruda bulunurlar” diye konuştu. Ali Ertem Beyaz Bayrak almaya hak kazanan tüm işletmelerin belediyenin internet sitesinde yayınlanacağını belirtti.

 

SORUMLULUĞUMUZ ARTTI

 

Beyaz Bayrak almış olmanın bilincinde olduklarını söyleyen Pera Villa Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk, de her zaman hijyene ve kaliteye öncelik verdiklerini belirterek “Müşterilerimize verdiğimiz değeri bu şekilde göstermeye çalıştık. Beyaz Bayrak almaya hak kazanmış olmak bize ayrı bir sorumluluk verecek. Bundan sonraki süreçte kalitemizi daha da arttırmak için çaba sarf edeceğiz” dedi. 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 


  


0282 726 91 91
0282 747 65 10