Fikir alışverişinde bulundular

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) yöneticileri, Çorlu'da görev yapan muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda, Çorlu için birlikte neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişi

Çorlu 13.02.2012 19:51:00 0
Fikir alışverişinde bulundular

 Çorlu’da mahalle ve köy muhtarları, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği’nin (TAGİD) düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi.

“EN ÜCRA KÖŞEYE UZANAN KILCAL DAMARLARSINIZ”
Kahvaltıda, TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer, muhtarlara derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi. Kendisinin de bir muhtar çocuğu olduğunu söyleyen Biçer, "Dernek olarak 185 üyemiz var. Trakya'da bu tür sivil toplum kuruluşlarının en büyükleri arasında bulunuyoruz. Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasına giren birçok üyemiz var. Çorlu'nun Sivil Toplum Kuruluşu olarak her noktaya siz değerli muhtarlarımızın da görüşlerini ve önerilerini alarak hizmet götürmek istiyoruz. Siz muhtarlarımız, devletin en ücra köşesine uzanan kılcal damarlarısınız” dedi.
İLK PROJE: ETÜT MERKEZİ
TAGİD Başkan Vekili Tevfik Ayhan ise ilk projelerini önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini belirterek “Sağlık Mahallesi'nde 400 öğrenci kapasiteli Etüt Merkezi açma işlemlerimiz devam ediyor. Bu etüt merkezinde dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere derslerinde ve eğitimlerinde yardımcı olacağız. Bunun yanında bu çocukların aileleri için de sosyal faaliyetler düzenleyeceğiz. Bunu ileriki zamanlarda, Kore Mahallesi ve Sinop Mahallesi'nde de hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
YAPILMASI GEREKENLERİ DİLE GETİRDİLER
Muhtarlar da mahalleleri için ihtiyaçlar ve öncelikli yapılması gerekenleri dile getirdi. Sağlık Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Akpolat, mahalleye bir Anadolu lisesi yapılması gerektiğini belirtirken, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Neşe Benek, "Çorlu ile bizim mahalleyi birbirine bağlayan 2 köprü var. Bu köprülerin kara yolları ile birlikte planlı olarak yeniden yapılması gerekiyor. Herhangi bir afet durumunda çok zor durumda kalırız" diye konuştu. Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Hasan Ergün, de mahallelerine yakın olan Cumhuriyet Mahallesi’nde okul ve sağlık ocağı ihtiyacını dile getirirken, muhtarlar olarak muhtarlığın elektrik ve su giderlerini ödemek zorunda kaldıklarını belirten Kazımiye Mahallesi Muhtarı Yıldız Çelik de bu konuda bir düzenleme yapılmasını istedi. 
ORTAK GÖRÜŞ: FEN LİSESİ
Alipaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Tezyürek, “Fabrikalar işe alacağı personelin sigorta girişlerinin yapılması için ikametgah ve nüfus cüzdan örneği istiyor. Bunların muhtarlıktan alınması gerekiyor. İşe alınacak personele evrak listesi verilirken buna dikkat edilmesi gerekir. Bu evrakları nüfus müdürlükleri vermiyor ve vatandaş mağdur oluyor” derken Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan da, belediyenin yeni aldığı otobüslerin güzergahlarını yeniden belirleyip daha çok kişiye hizmet vermesi, ayrıca birkaç noktaya daha kapalı durak yapması gerektiğini söyledi. Her muhtarın kendi mahalle ve köyü ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiği kahvaltıda, muhtarların ortak görüşü ise Çorlu'ya bir fen lisesi yapılması fikri oldu. 

0282 726 91 91
0282 747 65 10