“Yüceer ve Ertem hakkında suç duyurusunda bulunacağım”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatına ve CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis üyelerine yüklendi.

Çerkezköy 14.02.2012 19:26:00 0
“Yüceer ve Ertem hakkında suç duyurusunda bulunacağım”

 Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatına ve CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis üyelerine yüklendi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMADILAR

 

MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı basın açıklamasında, Atatürk Viyadüğü ve Tepe yolunda yolsuzluk yapıldığı iddiasında bulunan CHP’lilere cevap vermiş ve CHP’lilerin ellerinde belge varsa suç duyurusunda bulunmasını istemişti. Önceki gün ilçe teşkilatında bir basın açıklaması yapan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, CHP yönetiminin MHP Eski milletvekili Kemalettin Nalcı tarafından yapılan Viyadük Köprüsü ve Tepe Emlak Konutları yolu ile Çerkezköy’ün zarara uğratıldığı şeklindeki iddiaları ile ilgili halen suç duyurusunda bulunmadığını ifade etti. 

 

“SUÇLAMALARIN İSPATINI İSTİYORUM”

 

Cumhuriyet Halk Partisinin “çamur at izi kalsın” zihniyetinde hareket ettiğini savunan Ordu, CHP’lilere seslenerek yaptıkları suçlamaları ispatlamalarını istedi. Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyelerine de seslenen İlçe Başkanı Ordu “Ambardere bölgesinde 12 yıldır resmi imara açılan arsa bazındaki yerlerden vergi topluyorlar. Burada yerleşim yeri içersinde olan pislikler ve atık sular nereye gidiyor? Çerkezköy halkının içme suyunun olduğu yerin pisliğini ve alt yapısının olmadığını bilmiyorlar mı?”sorularını yöneltti.

 

“ÜNİVERSİTEDEN RAPOR GETİRSİNLER”

 

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı olarak sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Ordu “Şimdi ben dosyamı hazırlıyorum. Önümüzdeki hafta, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıllardır o mevkide ikamet eden Milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti ve Demokrat Partili meclis üyeleri ile Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Oradan su içenler ve gelecek nesillerimiz ileride kanser yada başka hastalıklarla karşı karşıya kalacaktır. Ali Ertem ve Meclis üyeleri buradaki pisliklerin suya katılmadığını üniversiteden alacakları bir raporla ispat etsinler. Biz de kabul edeceğiz” dedi. 

 

“CHP, AK PARTİ’NİN YATAKLIĞINI YAPIYOR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP İlçe Teşkilatı ve meclis üyelerini AK Parti’nin yataklığını yapmakla suçlayan İlçe Başkanı Ordu “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yüzsüz olduğu için vergi, sosyal sigorta ve iller bankasına olan borcundan bahsetmiyor. Devlete olan borçlarını ödemiyor. Ambardere’de 12 yıl boyunca 50 milyon TL vergi almışlar. Çerkezköy Belediyesi Ambardere’de imam hatip lisesinin kazmasını vurmadan lavabosunu Ali Ertem yapacaktır. Muhalefet partisi olarak geçinen Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar, Ambardere’nin elektrik işi ne oldu? Bu kadar insan 12 yıl boyunca bire yüz vergi ödüyor. Vergi almasa 50 kuruştan işlem görecekler. Şuanda ortalama 2100 parselden 55 liradan emlak vergisi alıyorlar. Belediye onun parasını almış yandaşlarına işler yaptırmıştır” dedi.

 

“DAHA ÇOK BEKLERLER”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin gözle görülür bir projesinin olmadığını savunan Ordu “Ambardere’nin alt yapısı için 50 milyon TL’yi nereden bulacaklar? Orada arsası bulunanlar gelsinler hem elektrik hem de alt yapı işlerini nasıl çözeceğimizi oturup konuşalım. Çalışmamızı yapalım. Ama AK Parti böyle yaparsa daha çok beklerler” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10