Satranç kariyerine Milli Takım’da devam edecek

Antalya – Kemer’de 21-27 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’na katılan Nurullah Narin İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Efsun Yakut Türkiye ü?

Çerkezköy 14.02.2012 19:27:00 0
Satranç kariyerine Milli Takım’da devam edecek

 Nurullah Narin İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Efsun Yakut, yeni başladığı satranç kariyerinde aldığı derece ile milli takıma seçildi. Efsun Yakut için dün saat 13.00’da Nurullah Narin İlköğretim Okulu’nda ödül töreni düzenlendi.

 

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

 

21-27 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen turnuvada karşılaştığı dokuz müsabakanın yedisini kazanan Efsun Yakut, son tura kadar önde götürdüğü şampiyonada birinciliği son anda kaçırdı. Birinci ve ikinciyle turnuvayı aynı puanda tamamlayan Efsun, averajla üçüncü oldu. Farklı yaş guruplarından bin 193 kişinin katıldığı turnuvada üçüncü olan Efsun, Yakut, aldığı derece ile aynı zamanda Milli Takıma da seçildi. Efsun Yakut’un satranç öğretmeni ve aynı zamanda babası Remzi Yakut kızının başarısından gurur duyduğunu belirterek, “Kızımın yeni başladığı satranç kariyerinde daha da büyük başarılara imza atması ve milli takımda başarılı olup ülkemizi yurt dışında da temsil etmesini diliyorum” dedi.

 

ALTIN VE OYUN SETİ HEDİYE EDİLDİ

 

Okula Türkiye üçüncülüğü kazandıran Efsun Yakut için Nurullah Narin İlköğretim Okulu’nda düzenlenen ödül törenine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ın yanı sıra, Nurullah Narin İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül, Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Halit Ercan, Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Pehlivan, Okul öğretmenleri ve öğrenciler de katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, okul adına Efsun Yakut’a altın hediye ederken, Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Pehlivan da oyun seti hediye etti.

 

YENİ BAŞARILAR YOLDA

 

Okul öğretmenlerinden Remzi Yakut ve Şükrü Çavuşoğlu tarafından yürütülen satranç faaliyetlerinde yüze yakın öğrencinin bölgelerde yapılan satranç turnuvalarına lisanslı olarak katıldığını belirten Okul Müdürü Yılmaz Kırmızıgül, “Bugüne kadar Tekirdağ genelinde yapılan turnuvalarda öğrencilerimiz okulumuza sayısız madalya kazandırdı” dedi. “Önümüzde 21,22 ve 23 Mart tarihlerinde okullar arası küçükler ve yıldızlar kategorilerinde yapılacak satranç turnuvası var” diyen Kırmızıgül, bu turnuvalarda da birincilik alarak tekirdağ’ı Türkiye şampiyonasında temsil etmek istediklerini belirtti. Son turuna girilen Çerkezköy Çocuk Satranç Ligi’nde şampiyonluğu garantileyen Narin Park Takımı ile 21-24 Nisan tarihleri arasında Türkiye Finallerine katılacaklarını ifade eden Kırmızıgül, başarısından dolayı Efsun Yakut’u tebrik ederken, takımı destekleyen Narin Park ve Martı GYO yöneticilerine de teşekkür etti.

 

Haber / Sedat KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10