“Cemaat iktidar ile kavga ediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dün saat 16.00’da basın toplantısı düzenledi.

Çerkezköy 15.02.2012 19:11:00 0
“Cemaat iktidar ile kavga ediyor”

 Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dün saat 16.00’da basın toplantısı düzenledi.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELERİ KURDU
AK Parti’ye yüklenen Ayfer Dönmez “AK Parti’nin en büyük kalelerinden biri olam Özel Yetkili Mahkemeler, aslında Devlet Güvenlik mahkemelerinin başka çeşididir. Zira ikisinin de görevleri aynı idi. Görev ‘Toplumsal muhalefeti sindirmek’ AK Parti Özel Yetkili Mahkemeleri, korku imparatorluğu kurarak halkın muhalefetini bastırmak için sıkça kullandı ve kullanmaya devam ediyor. Sıkıyönetim ürünü olarak 1983 yılında kurulan Devlet Güvenlik Mahkemeleri ile aynı işlevi gören Özel Yetkili Mahkemeleri kuran bir iktidar 12 Eylül 1980 askeri darbesini yapanlardan hesap sorabilir mi? Doğal olarak kocaman bir hayır” dedi.
“AK PARTİ YARGITAY VE DANIŞTAY’I ELE GEÇİRDİ”
“12 Eylül 2010 halk oylamasında sunulan anayasa değişikliğinin hedefinin ‘yargıyı teslim almak’ ve ‘12 Eylül’den hesap sorulacak’ safsatasının da “yetmez ama evetçi” bir destek bulmaya dönük bir taktik olduğu, artık bu değişikliğe evet diyenler de dahil herkes tarafından açıkça görülüyor” diyen Dönmez, bu anayasa değişikliği ile AK Parti’nin, önce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nu, daha sonra da HSYK’nın belirlediği yeni blok üyelerle Yargıtay ve Danıştay’ı ele geçirdiğini savunarak “Cumhuriyet rejimleriyle kavgalı bir ideolojinin temsilcisi olan AK Parti için bu yöntemlerin mutlaka uygulanması gerekiyordu ve uygulanıyor” ifadelerini kullandı.
“CEMAAT İKTİDAR İLE KAVGA EDİYOR”
AK Parti ile mit-yargı restleşmesinin Gülen-AK Parti kapışması olduğunu savunan Dönmez “AK Parti içinde MİT-yargı restleşmesi ortaya çıktı. Bu konu üzerinde oluşturulan tüm senaryolar aslında olayların gelişine bakıldığında yerli yerine oturuyor. Bu çelişki Gülen-AK Parti kapışmasıdır. Gülen cemaati tarafından iktidar ile restleşme, Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankaya köşkü hesaplaşmaları ile başladı. Kamuoyuna bu yansıtılmadı ancak Mit gelişmeleri ile iyice su yüzüne çıktı. Zira cemaat, emniyet ve yargı içinde büyük mesafe aldıkları halde, mit içinde bunu gerçekleştiremediler. Bu nedenle cemaat artık açıkça iktidar ile kavga ediyor. Bu cemaate çok yakın organlarının mit hakkında suçlamaları yansıtan başlıklardan anlamak gerekiyor” dedi.
“ORTAK ÇIKARLAR İÇİN YAPILDI “
Birlikteliğin, halka anlatıldığı gibi bir hizmet için değil rant için, parasal çıkarlar için olduğunu savunan Ayfer Dönmez,  “Yaratılan yargı darbeleri, özel yetkili mahkemeler, Silivri’de kurulan infaz ortamı, aslında muhaliflerin susturulması için iktidar-cemaat el ele ortak çıkarlar için yapıldı. Ancak, kökünde emperyalizm tarafından beslenme söz konusu olduğu zaman gündeme çıkarlar damgası vuruyor. İktidar, hizmet yarışı olarak taşıdığını söylediği bayrağı aslında kimlerle birlikte yaşadığı ortada” dedi. .
“GÜN MÜCADELE GÜNÜDÜR”
“Halkın dini inançlarını oya çeviren bu din bezirganlarına karşı Cumhuriyet Halk Partisi, Genel merkezinden en küçük birimlerine kadar mücadeleye devam edecektir” diyen Dönmez “Gün Cumhuriyet rejimine karşı emperyalistlerin desteğiyle oluşturulan gericilere karşı mücadele günüdür. Bayrağımız altı ok, yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldur. Sonunda Silivri zindanları olsa bile” sözleri ile açıklamasını tamamladı.
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10