İşletmelerin proje kültürü gelişiyor

Son iki yılda KOSGEB’e yapılan destek müracaatlarının hızla arttığını söyleyen KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, bu süreçte işletmelere verilen destekler hakkında bilgi verd

Çerkezköy 15.02.2012 19:22:00 0
İşletmelerin proje kültürü gelişiyor

 Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, Tekirdağ’da verilen desteklerin arttığını belirtti.

600 BİN TL HİBE DESTEĞİ YAPILDI
2007 yılından beri hizmet veren KOSGEB’in verdiği desteklerin her geçen yıl hızla artarak devam ettiğini ifade eden KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, 2010 ve 2011 yıllarında işletmelere verilen destekler hakkında bilgiler verdi. 2010 yılında yaklaşık 600 bin TL hibe destek ödemesi gerçekleştirildiğini belirten Özay Cebeci, 2011 yılında desteklerin 3 kat artış gösterdiğini ifade etti. Özay Cebeci, hibe şeklindeki desteklerde yoğunluğun yurt dışı gezisi, nitelikli eleman çalıştırma, fuar katılımları, tanıtım, AR-GE, inovasyon ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) proje ve girişimcilik desteklerinde görüldüğünü kaydetti.
2011’DE 29 PROJE ONAYLANDI
2011 yılında 12 KOBİ proje kurulu topladıklarını söyleyen Özay Cebeci, bu kurullarda 46 projenin görüşüldüğünü, bunlardan 29’una onay verildiğini belirtti. 11 proje için revizyon istendiğini söyleyen Özay Cebeci, 6 projenin ise reddedildiğini ifade etti. Hibe şeklindeki ödemelerin dörtte birinin KOBİ proje ve girişimcilik destekleri programı kapsamında yapıldığını belirten Cebeci, 2012 yılında daha fazla ve daha nitelikli proje başvurusunun gerçekleşmesini beklediklerini ve her geçen gün proje kültürünün daha da yerleştiğini gözlemlediklerini ifade etti.
KOSGEB’İ DAHA ETKİN KULLANIN
KOSGEB’in KOBİ’ler için hayati olan konularda destek mekanizmaları ürettiğini söyleyen Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, “Eğer bir konuda KOSGEB tarafından destek konulmuşsa, işletmelerin o konuya dikkat etmeleri gerekir. O konuda çalışmalar yapmaları gerekir. Bu süreçte KOSGEB desteklerini kullanmaları gerekir” diye konuştu. Küresel rekabet ortamında işletmelerin ayakta kalabilmeleri için gerçek sorunlarını görerek o sorunlara yönelik projeler üretmeleri gerektiğini ifade eden Özay Cebeci, KOBİ’leri bu anlamda projeler üreterek kendilerini geliştirmeye ve bu süreçte KOSGEB’i daha etkin kullanmaya davet etti.
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10