2011 yılında 20 bin tapu işlemi yapıldı

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı yeni yönetimi tanışma ziyaretlerini sürdürüyor.

Çerkezköy 16.02.2012 18:35:00 0
2011 yılında 20 bin tapu işlemi yapıldı
AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı yeni yönetimi tanışma ziyaretlerini sürdürüyor. 
İLK ZİYARET TAPU MÜDÜRLÜĞÜ’NE
Gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurul’un ardından tanışma ziyaretlerine başlayan AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, dün de Mal Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Müdürlüğünü ziyaret etti. İlk olarak Raziye Muslu’nun yerine Tapu Müdürlüğü görevine vekalet eden Şenol Oral’ı ziyaret eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, ve yönetim kurulu üyeleri, Tapu Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldı.
“TRAKYA’DA İKİNCİYİZ”
2011 yılında Tapu Müdürlüğü olarak yaklaşık olarak 20 bin işlem yaptıklarını belirten Tapu Müdürü Vekili Şenol Oral “2010 yılında ise bu rakam 17 bin 800 idi.  Tapu işlemleri özellikle Ocak ve Şubat aylarında diğer aylara nazaran düşüyor. Ama Mart ayından Temmuz ayına kadar işlemler artıyor. Çerkezköy Türkiye’nin en fazla göç alan ilçesi olduğu için rakamların yükselmesi de gayet normal gözüküyor. Tapu Müdürlüğü işlemlerinde Çerkezköy Çorlu’dan sonra Trakya Bölgesinde ikinci sırada geliyor” dedi.
“GENEL MÜDÜRLÜK YENİ BİR YER YAPMAK İSTİYOR”
Çerkezköy Tapu Müdürlüğü olarak 15 çalışanla vatandaşların işlemlerini gerçekleştirdiklerini belirten Oral “Müdürlük olarak yer sorunumuz var. Genel Müdürlüğümüz yenileştirme çalışması yapacak. 2011 yılında Genel Müdürlüğümüz tadilat yapacaktı ama belli nedenlerden ötürü bu çalışmalar 2012 yılına sarktı. Genel Müdürlüğümüz Çerkezköy Belediyesinin arsa vermesi halinde yeni hizmet binası yapma gayesi içinde. Kendi binamız olsa daha iyi olur” dedi. 
“VATANDAŞLAR ARTIK BORÇLARINI RAHAT ÖDÜYORLAR”
Tapu Müdürlüğü’nden ayrılan Alaettin Demirbağ ve beraberindekiler, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek’i de ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Şimşek, 2008 yılında yaşanan ekonomik krizle birlikte insanların borçlarının kabardığını, borçların yapılandırılması ile insanların rahatladığını belirterek “Yapılandırma ile, çığ büyüyen borçlar ödenmeye başlandı. Vatandaşlarımız 18 ve 36 aylık bir süre zarfından borçlarını rahatça ödüyorlar” dedi.
“AMAÇ VERGİYİ TABANA YAYMAK”
Vergi Haftası’nın bu yıl 21-27 Şubat 2011 tarihleri arasında tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade eden Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Hacı Şimşek “Maliye'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı tebliğin çıkmasıyla 1 Mart 2012'den itibaren yaklaşık 1 milyon gayrimenkul sahibi otomatik olarak kira gelirinin vergisini ödeyecek. Vatandaşların kira gelirlerini ve TC numarasını girdiği zaman ne kadar beyanname vereceğini internet üzerinden öğrenebilecek. Beyanname vermeyen veya eksik bildirenler hem istisna tutarından yararlanamayacak hem de idari para cezası alacak” diyerek bu uygulama ile vergiyi tabana yaymanın amaçlandığını belirtti. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve beraberindekiler, son olarak da Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın’ı ziyaret etti.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10