Akport Limanı’nın faaliyetleri durduruldu

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 2 parsel için sürekli kesilen cezalar ve kiralarının ağır gelmesi nedeniyle Tekirdağ’da faaliyet gösteren Akport limanında faaliyetler durduruldu.

Tekirdağ 16.02.2012 18:37:00 0
Akport Limanı’nın faaliyetleri durduruldu
Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 2 parsel için sürekli kesilen cezalar ve kiralarının ağır gelmesi nedeniyle Tekirdağ’da faaliyet gösteren Akport limanında faaliyetler durduruldu.
GEÇİCİ ÇALIŞMA İZNİNİN YENİLENMESİ İÇİN YAZILAR YAZILDI
Tekirdağ Liman İşletmesi A.Ş Genel Müdürü Serdar Sözeri, Milli Emlak Müdürlüğünce kesilen cezalar ve kiraların ağır gelmesi nedeniyle faaliyetlerini durduklarını açıkladı. Sözeri’nin yaptığı açıklama bölgede ortalığın karışmasına neden oldu. Tekirdağ Liman Başkanı Mübin Salter Salt, bugüne kadar Tekirdağ Akport limanının geçici çalışma izninin yenilenmesi için firmaya birkaç defa tebligatlar yapıldığını söyledi. İzni bulunmayan bölümlere yanaşan gemilere ceza yazmak zorunda kaldıklarını belirten Salt “Prosedür gereği cezaları başkanlığımızca tahsil ettik” dedi.
RO-RO GEMİLERİYLE İLGİLİ SIKINTI YOK
Tekirdağ Liman Başkanı Mübin Salter Salt, Akport liman işletmesinin mukavele şartlarında açıklık bulunmadığını belirterek, “Tekirdağ şehir içindeki eski iskeleden Marmara karşı sahile ve adalara çalışan küçük RO-RO gemilerinin çalışmaları ile ilgili müracaat ve engel yok” dedi. Ortadaki sorunun çözümünde Milli Emlak Müdürlüğünü adres gösteren Salt  “Milli Emlak Müdürlüğü Liman başkanlığına bir yazı ile başvurduğunda Akport liman işletmesine geçici çalışma izni verebilir” diye konuştu.
“İZİNSİZ ALAN KULLANILDI”
Tekirdağ Milli Emlak Müdürü Hıdır Kaçan ise, konuyu Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne bildirdiklerini belirterek “Akport liman işletmesine özelleştirmeden sonra yapılan ve ihale ile verilen sahanın dışında denizden yer verildi ve bu kullanılan 2 parselle ilgili sorun oldu. Öncelikle Milli Emlak ile Özelleştirme İdaresi arasında mutabakat sağlanması gerekiyor” dedi.
ÇÖZÜLMESİNİ İSTEDİLER

Tekirdağ’da 25 bin kişiyi ilgilendiren, öncelikle Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifi ve buradan geçimini sağlayan kamyoncu esnafı ve bağlı olan vatandaşlar da bu konunun bir an önce çözülmesini istedi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10