Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

Kapaklı’dan Umre’ye gidecek olan 6 kişilik hacı adayı kafilesi, dualarla uğurlandı. Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu uğurlama töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir,

Çerkezköy 16.02.2012 19:05:00 0
Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar

 Kapaklı’dan Umre’ye gidecek olan 6 kişilik kafile Kapaklı Merkez Camii önünden dualarla uğurlandı.  

 

UMRE, HACCIN HAZIRLIĞIDIR

 

Kapaklı’dan Umre’ye gidecek olan hacı adaylarını uğurlama töreninde Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, umreye gidecek olan hacı adayları ile tek tek vedalaşarak, “Umre’ye giden kardeşlerimize Allah hayırlı yolculuklar nasip etsin. Umre ibadeti sünnettir. Müslümanların ibadetlerinden biri olan Umre yolcuğu aynı zamanda haccın hazırlığıdır. Hac ibadeti farz olan bir ibadettir. Ayrıca orada bir nevi kıyametin provası yapılmaktadır. Oraya giden insanlar, Kabe'nin etrafında dönerken ihrama bürünerek, öldükten sonra dirilen insanların Allah’ın huzurunda mizana çekildiği bir imtihan düşüncesiyle hareket edip ibadetlerini öyle yapmalı ve öyle dua etmelidirler” dedi.

 

“KAPAKLI İÇİN DUA EDİN”

 

Bütün Kapaklı halkı adına umreye giden hacı adaylarından Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V.) selam götürmelerini isteyen Başkan Yardımcısı İrfan Demir, “Ülkemiz, Kapaklı, ülkemizin birlik ve beraberliği için dua edin. Sizin dualarınız orada inşallah boşa gitmeyecektir. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum Allaha emanet olun” dedi.

 

KAFİLEDE 6 HACI ADAYI YER ALDI

 

Umre'ye gidenleri uğurlamaya Kapaklı Belediye Başkan Vekili Adem Sekmen de katıldı. Kapaklı Belediyesi Eski İtfaiye Amir Vekili Remzi Koç’un da yer aldığı toplam 6 hacı adayı Umre’ye uğurlandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10