Muhtarlara tebligat kanunu anlatıldı

Tekirdağ PTT Başmüdürü Tayyip Kırşan, Çerkezköy’de Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar ve köy muhtarları ile toplantı yaptı.

Çerkezköy 16.02.2012 19:12:00 0
Muhtarlara tebligat kanunu anlatıldı

 Tekirdağ PTT Başmüdürü Tayyip Kırşan, Çerkezköy’de Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar ve köy muhtarları ile toplantı yaptı.

 

TEBLİGAT KANUNU ANLATILDI

 

Kırşan ve baş dağıtıcı Emel Yaşarettin, muhtarlara yeni çıkan 7201 sayılı tebligat kanunu ile ilgili bilgi verdi. Çerkezköy PTT Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan baş dağıtıcı Emel Yaşarettin, “kendisine tebligat yapılacak kimse gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir ve memurlarına imza mukabilinde teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirilir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır” dedi.

 

MUHTARLARI DİNLEDİ

 

Gösterilen adres muhatabın adres kayıt sistemindeki adresi olup, muhatap o adreste hiç oturmamış veya o adresten sürekli olarak ayrılmış olsa dahi, tebliğ memurunun tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza karşılığında teslim ettiğini ve ihbarnameyi adres kapısına yapıştırdığını belirten Yaşarettin “İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır” dedi. Vatandaşlara gelen tebligatların sadece muhtar, ihtiyar heyeti azaları, zabıta amiri veya zabıta memurlarının teslim alabileceğini ifade eden Yaşarettin “Bunlar dışında muhtarlıkta görevli sekreter ya da bekli tebligatları teslim alamaz” uyarısında bulundu. Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Tekirdağ PTT Başmüdürü Tayyip Kırşan, muhtarların sorunlarını ve taleplerini de dinleyerek tebligatlar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Kırşan muhtarlara PTT logolu tişört, kalem ve şapka hediye etti.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10