Projeyi yapamayanlar, kaynaktan yararlanamayacak

'İnsanlar yetişir, kurumlar gelişir' projesi, hibe programlarına yönelik proje teklifi hazırlama, proje yönetimi eğitimi, belge dağıtım ve ödül töreni, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salo

Çerkezköy 17.02.2012 19:50:00 0
Projeyi yapamayanlar, kaynaktan yararlanamayacak

 Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), İl Özel İdaresi ortaklığı ve Trakya Kalkınma Ajansı sponsorluğunda, "İnsanlar yetişir, kurumlar gelişir" projesi, hibe programlarına yönelik proje teklifi hazırlama, proje yönetimi eğitimi, belge dağıtım ve ödül töreni, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.

“KALKINMA İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMALIYIZ”
Törende konuşan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek AB projelerini yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirterek, iyi proje yazmanın önemini vurguladı. Tekirdağ’da AB projeleri yazımını yaygınlaştırmak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Vali Kemelek “Gerek AB gerek ise merkezi hükümetin ortaya çıkardığı birtakım imkanlardan yararlanabilmek için iyi proje yapmak gerekiyor. Proje yazma kabiliyetimizi ben yeterli görmüyordum. Ancak bugün, eğitim programıyla iyi bir sonuç aldığımıza inanıyorum. Bundan sonra proje yazma kabiliyetimizin arttığına ve artacağına da inanıyorum. Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nda da bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak projelerin hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Sadece Tekirdağ'ın değil, bölgenin sosyal ve ekonomik yönden kalkınması için daha fazla çalışmalıyız" dedi. 
PROJE YAPAMAYANLAR YARARLANAMAYACAK
Proje mühendisliğinin de geleceğin mesleği olduğunu ifade eden Kemelek “İster AB fonlarından ister merkezi hükümetin programlarından para transferi yapabilmemiz için proje yapmamız gerekecek. Bu projeyi yapamayanlar, bu kaynaklardan yeteri kadar yararlanamayacak. Bu proje eğitimlerinin ileriki zamanlarda da tekrarlanmasını ve geliştirilmesini isteriz” diye konuştu.
“EĞİTİMLERİ TAMAMLADILAR”
Proje eğitimleri veren Tekirdağ Vali Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Turhan Çuhadar da, uluslararası nitelikte proje teklifi hazırlama ve proje yönetimine yönelik olarak birçok programı içine alacak geniş kapsamlı bir eğitim verdiklerini ifade etti. Çuhadar, "Eğitimde yer alan gruplar bir sorunla karşılaştığında bu sorunu mail ortamında birlikte çözebiliyorlar. Buradaki temel hedefimiz, bu eğitimlere katılan arkadaşlarımızdan herhangi birisi, uluslararası bir başka projede, herhangi bir kurum ve kuruluş tarafından yapılması düşünülen projede, rahatlıkla proje teklifi hazırlayabilecek ve proje yönetme yeteneğini kazanacak şekilde eğitimlerini tamamladılar" dedi.
“61 BİN TL’LİK DESTEK SAĞLANACAK”
Törende söz alan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün de söz konusu projeye yaklaşık 61 bin TL’lik destek sağladıklarını belirterek ‘‘Ajansımız, Tekirdağ Valiliğimiz ve İlçe Kaymakamlıklarının verimliliğini artırmaya yönelik olarak kurulan Sürekli Eğitim Merkezi’nin gerekli tüm malzeme ve ekipmanının sağlanmasına katkıda bulunmuş olmakla ilimizdeki kamu kuruluşlarının hizmet ve insan kaynakları altyapısının geliştirmesine destek vermiş bulunmaktadır. Tekirdağ Valiliğimizin bu güzel projesinin tüm kamu kurumlarımıza örnek teşkil etmesini umuyor ve insan kaynaklarının geliştirilmesi yönündeki tüm projelere destek vermekten mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum’’ dedi.
BELGELERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından, eğitimi tamamlayan 96 katılımcıya belgeleri Tekirdağ Valisi Kemelek, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından verildi. Törene, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Haber / Tuncay AKTAŞ

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10