ÇTSO’da sert restleşme

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Şubat Ayı Meclis Toplantısı önceki gün gergin gerçekleştirildi. Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun “Beni basının karşısında sürekli rencide ettiğin

Çerkezköy 21.02.2012 21:10:00 0
ÇTSO’da sert restleşme
 İsmail Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ilk gündem maddesinde 2012 yılı Ocak ayı gelir-gider, Banka cetveli ve mizanı görüşüldü.
AÇIK VEREN BİR KALEM BULUNMADI
Yapılan bilgilendirmede Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ocak ayı toplam gelirinin 118 bin 561.87 TL, toplam giderinin 94 bin 179 TL, bankalardaki toplam parasının 862 bin 39 TL, mizanının ise 3 bin 699 TL olduğu ifade edildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından Ocak ayı gelir-gider, banka cetveli ve mizanı oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2011 yılı sonu bilançosunun incelenmesi ve ibra edilmesi konusu görüşüldü. Hesap İnceleme Komisyonu tarafından okunan raporda muhasebe kayıtlarının düzgün ve tutarlı olduğu açık veren bir kalemin bulunmadığı ifade edildi. Yapılan oylama sonucunda ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) AŞ’ye dönüşüm süreci kapsamında Oda tarafından yüzde 1 oranında ortak olunması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Sigorta Levha Kayıt Başvuruları ile ilgili hizmetlerin odanın 2012 yılı hizmet tarifesine eklenmesi konusu görüşüldü. Alınan 85 TL’lik ücretin 10 TL’sinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne, kalan 75 TL’sinin ise odaya kalması oy birliği ile kabul edildi.
RAHMİ YILMAZ ELİNDEKİ BELGE İLE ŞOV YAPTI
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2011 yılı yönetim kurulu faaliyet raporunun incelenmesi ve ibra edilmesi konusu görüşüldü. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever tarafından okunan 2011 yılı faaliyetleri oy çokluğu ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz, Çerkezköy Ticaret Memur Yardımcısı Nurten Uzun’un görevine son verilmesine ilişkin iddialara dair Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan gelen inceleme raporu hakkında meclise bilgi verdi. “Nurten Uzun’un iş akdi Dursun Ali Tever, İsmet Bilecen, Tahsin Kırmızıgül, Ertan Selvili, Mustafa Asbaş’ın kullandığı evet oyu ile birlikte 5’e 4 kararla feshedildi. Oysa daha önceden iş akdi feshedilen Ticaret Sicil Memuru Yardımcısı Nurten Uzun’u Bakanlık işe iade etmişti. Göndermiş olduğu müfettişlerle de sicilde yapılan incelemede oda genel sekreteri Selma Uğurlu’nun Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın ticaret sicil memurluğu görevini 2002 yılından beri bakanlığın onayı ve yetkisi olmadan kaçak yaptığını tespit edip oda yönetim kuruluna bildirmiştir. Buna rağmen genel sekreter halen burasını ele geçirme düşüncesi ile Nurten Uzun’u işten çıkarmayı yönetim kurulu gündemine aldırmıştır. Bakanlığın raporuna rağmen nasıl olur da bu kararı alırsınız anlamış değilim” diyen Yılmaz, bunun altında yatan nedeni sordu.
BAKANLIĞIN UYGUN GÖRÜŞÜ YOK
Raporda, Genel Sekreter Selma Uğurlu’nun Çerkezköy Ticaret Sicili Memurluğu görevini yürütmesi için bakanlıkça verilen iznin 14 Haziran 2002 tarihinde sona erdiği ve bu tarihten sonra Selma Uğurlu’nun bu görevi bakanlığının uygun görüşü olmaksızın yetkisiz ifa ettiği ve mahallinde inceleme tarihi itibariyle genel sekreterlik ve ticaret sicili memurluğu görevlerinin birlikte yürütülmesi için 1999 yılında ileri sürülen gerekçelerin ortadan kalktığının görüldüğünü belirten Yılmaz, Nurten Uzun’un haksız yere işten çıkarıldığını ve Selma Uğurlu’nun 8 yıldır kaçak Ticaret Sicil Memurluğu yaptığını ifade etti. 
“BİZ BURAYA ATANMADIK”
Ticaret Sicil Memurluğu odanın tapu dairesi olduğunu belirten Yılmaz “Genel Sekreter maalesef tecrübesi olmayan kişileri oraya koyarak oraya hakim olmayı düşünüyor. Göreve başlayan arkadaşımız oradaki dosyaları Genel Sekreter’in odasına getirerek izah etmeye çalışıyor. ÇTSO Yönetim Kurulu, eleman alımında yetkilidir. Genel Sekreter Devlet Memurluğu kadrosunda yer aldığı ve Ticaret Sicil Memuru bakanlığa bağlı olduğu için çıkarılması da yönetim kurulunun oy çokluğu ile olur. Biz buraya atanmadık. Hepimiz odanın üyesiyiz. Maalesef bunu tartıştığımız zaman seçilmişler ve atanmışlar arasında kavga varmış gibi ortalığa yayılıyor” dedi.
“İŞTEN ÇIKARILMASININ SORUMLUSU SELMA UĞURLUDUR”
Yönetici Asistanı Özlem Anılmış’ın da işten çıkarıldığını belirten Yılmaz “Meclis Başkanı İsmail Akın Özlem Anılmış’tan liste getirmesini istemiş, daha sonra genel sekreter Selma Uğurlu, Özlem Anılmış’ı odasına çağırarak ‘bu odanın sahibi ne İsmail ne Dursun’dur. Bu odada ben ne dersem o olur. Hemen istifa mektubunu yaz. Ve çık git’ demiştir. Kamera kayıtlarında Özlem Anılmış’ın ağlayarak genel sekreterin odasından çıktığı ve İsmail Akın’ın yanına giderek durumu ona anlattığı görülüyor. İsmail Akın da yönetim kurulu başkanını arayarak işten çıkarılmayı engellemek istemiştir. Ancak yönetim kurulu yine 5’e 4 oyla Özlem Anılmış’ın iş akdini feshetmiştir” diyerek Özlem Anılmış’ın işten çıkarılmasının sorumlusunun da Selma Uğurlu olduğunu iddia etti. .
TOPLANTIDA ‘İSTİFA’ RESTLEŞMESİ
Dursun Ali Tever’in “Rahmi Yılmaz genel sekreter maaşının odaya maliyetinin 10 bin 500 TL olduğunu söyleyerek ortalığı bulandırıyor. Genel sekreterin maaşının odaya maliyeti 8 bin 61 TL’dir” sözleri üzerine konuşan Rahmi Yılmaz “Genel sekreterin brüt maaşı, ikramiyesi, kasa tazminatı, harcırah ve bu sene alacağı enflasyon zammı ile birlikte odaya maliyeti 10 bin 500 TL’dir. Eğer odaya maliyeti 8 bin 61 TL ise ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecek misin” dedi. Bu soruya “ben de istifa ederim” cevabını veren Dursun Ali Tever “Genel Sekreterimiz Selma Uğurlu 17 yıldır genel sekreterlik yapıyor. Organize Sanayi Bölgesinde fabrikalarda genel müdürlük yapanlar bakın ne kadar maaş alıyor. Gidin araştırınız” dedi.
“BANA MOBBİNG UYGULUYORLAR”
Karşılıklı atışmaların ardından toplantıda sinirlerine hakim olamayan Oda Genel Sekreteri Selma Uğurlu “Beni basının karşısında sürekli rencide ettiğiniz için bunun hesabını vereceksiniz. Benim üstüme sürekli geliyorsunuz. Meclis Başkanı İsmail Akın, Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz ve Meclis Üyesi Taha Ülker’i bana ‘Mobbing’ (İşyerinde Psikolojik Baskı) yaptıkları gerekçesiyle savcılığa şikayet dilekçesi verdim” dedi. Selma Uğurlu’nun bu sözleri üzerine sinirlenen Meclis Başkanı İsmail Akın “Selma Uğurlu yeni öğrendiği kelimeleri laf olsun diye ortaya atamaz. Herkes kendi kafasına göre hareket edemez. Bizi Savcılıkla tehdit edemezsiniz” dedi. Toplandı Selma Uğurlu ve basın mensuplarına kapalı devam etti.
Haber / Faik Onur KAYA

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10