Özcanlar Tekstil’deki yangın 5 saatte kontrol altına alınabildi

Özcanlar Tekstil’de çıkan yangın korkuttu

Çerkezköy 23.02.2012 21:19:00 0
Özcanlar Tekstil’deki yangın 5 saatte kontrol altına alınabildi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özcanlar Tekstil firmasında önceki akşam saat 19.00 sıralarında kazan dairesindeki patlama sonucu çıkan yangın, çevrede yanıcı maddelerin bulunması nedeniyle kontrol altına alınamadan büyüdü. 

 

KISA SÜREDE BÜYÜDÜ

 

Yangına müdahalede Çerkezköy ve belde belediye itfaiyeleri yetersiz kalınca Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, BSH, Çorlu, Silivri, Büyükyoncalı, Velimeşe ve Vize itfaiye ekipleri de olay yerine sevk edildi. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin, AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Süleyman Ak, Çerkezköy Zabıta Müdürü Kenan Erez, Çerkezköy İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez de olay yerine gelerek çalışmaları inceledi.

 

5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINABİLDİ

 

İtfaiye ekiplerinin aralıksız müdahalesi ile 5 saatte kontrol altına alınabilen yangın daha sonra söndürüldü. Yangında büyük oranda maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA DA BENZER OLAYLAR MEYDANA GELDİ

 

Özcanlar Tekstil’de geçtiğimiz yıllarda da benzer patlamalar meydana gelmişti. Kasım 2010’da kazan dairesindeki patlama sonucu meydana gelen yangın, onlarca itfaiye ekibinin müdahalesi ile ana binaya sıçramadan kontrol altına alınmıştı ve iki saatte söndürülmüştü.   Yine geçtiğimiz yıl Temmuz ayında da Özcanlar Tekstil fabrikasında bulunan asit dolu peroksin tanklarında patlama meydana gelmiş ve olayda 2 kişi yaralanmıştı.  Patlama anının vardiya değişimine denk gelmesi, olayın boyutunu küçültmüştü.

 

Haber / Cem BÜLBÜL – Faik Onur KAYA

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10