129 delege ‘Ordu’ dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe 10. Olağan Kongresi dün Belediye Nikah Salonu’nda yapıldı. Seçimde Mevcut Başkan Mustafa Ordu, Eser Önsel ve Ahmet Coşar’ın listeleri yarıştı. 193 deleg

Çerkezköy 26.02.2012 18:13:00 0
129 delege ‘Ordu’ dedi

MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın 10. Olağan Kongresi dün saat 14.00’da Çerkezköy Belediye Nikah Salonu’nda yapıldı. Düzenlenen kongreye MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Özgür Bayraktar, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP İl Başkanı Cezmi Tuna, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Karaağaç MHP Meclis Üyeleri, MHP Çorlu İlçe Başkanı Hasan Uzun, MHP Şarköy İlçe Başkanı Naci Bayraktaş, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP İlçe Başkan Adayı Metin Dönmez, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

 
DİVAN SEÇİLDİ
 
Kongrede divan kurulu başkanlığına MYK Üyesi Özgür Bayraktar, Divan Kurulu Başkan Yardımcılığına Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, üyeliklere de Erol Akata, Dursun Toprak, Osman Güneykaya seçildi. Divan Kurulunun seçilmesinin ardından MHP üyesi Nilay Asbaş davetlilere, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’nin selam konuşmasını okudu. Kongrede ilk konuşmayı MHP Tekirdağ İl Başkanı Cezmi Tuna yaptı. Halkın huzursuz ve mutsuz olduğunu belirten Tuna “Halk iyi yönetilmiyor. İşçi, memur, köylü mağdur durumda. Köylümüze alın satın diyorlar. Şehidimize kelle diyorlar. Gözünüzü toprak bürüsün diyorlar. Öncelikli olarak önümüzdeki 2013 yerel seçimlerde iktidara geçmenin yolu yerel yönetimleri almaktır. Kongrelerin ardından çizeceğimiz rota ile büyük şehir statüsüne göre işimiz zor. Yerel yönetimleri alarak daha sonra genel seçimleri olalım” dedi. Tuna’nın konuşmasının ardından MHP İlçe Başkan Adayı Ahmet Coşar konuşma yaptı. MHP’li gençlerin kendisini örnek almasını isteyen Coşar, “Ben gidişatı kapatıp yenisini açmak değil genç arkadaşların beni örnek almalarını istedim. O arkadaşlar da MHP’ye çok daha iyi hizmetler vereceği için peşimizden gelmelerini, görev almalarını istediğim için adaylığımı koydum” dedi. MHP’li gençlerin yönetimde seslerini duyurmaları için aday olduğunu söyleyen Coşar, bundan sonra da MHP’ye hizmet edeceğini söyledi.
 
“BAŞARI ÖLÇÜTÜ SEÇİM KAZANMAKTIR”
 
Kongrede konuşan İlçe Başkan Adayı Eser Önsel de, Mustafa Ordu’yu başarısız bulduğunu belirterek “Başkanlığın başarı ölçütü seçim kazanmaktır. Seçim kazanmak için doğru adayı tespit etmek, gerçek ihtiyaçları belirleyip, uygulanabilir projeler ve çözümler üretip, bunu halka anlatmak gerekir. Kazanamadığımıza göre demek ki bu kriterlere uygun davranamamışız. Adayları belirlerken tabiri caizse “ahbap çavuş” yöntemi uygulandı. Başarmak için yaptığını biliyorum. Bazı dönemlerde ben de yanındaydım. Onun iyi niyetinden şüphem yok. Ama son yerel seçimlerde bir tane bile meclis üyesi çıkaramadık” dedi.
 
“KENDİSİNDEN BAŞKASINA KOLTUĞU LAYIK GÖRMÜYOR”
 
“Mustafa Ordu, eğer gerçekten partisini düşünen, partisini makam hırsının önünde tutan biri olsaydı daha o zaman “arkadaş ben başaramadım” deyip bırakması gerekirdi. Ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki Mustafa Ordu bu makama kendisinden başkasını layık görmüyor. Bugün dahi orada kalmak için yaptıkları ortada” diyen Önsel, MHP’de yaşanan delege krizine de değinerek “Yıllarca partimizin yükünü çeken, partinin aday ve aday adayı olan kimsenin MHP’liyim demediği zaman MHP’liyim diye gezebilen ülküdaşlarımızı sırf kendisine sıcak bakmadığı için delege yazmamayı sizin takdirinize bırakıyorum” diye konuştu.
 
“MEMLEKET İYİ YÖNETİLMİYOR”
 
Memleketin ne genelde ne yerelde iyi yönetilmediğini ifade eden Önsel “Milli olan, bizi biz yapan tüm değerlere adeta savaş açılmış durumda. Milli hassasiyetlerimiz ne yazık ki hızla yumuşatılıyor, dejenere ediliyor. Bu ortamda biz ülkü erlerine düşen görev sen-ben kavgası yapmak değildir. Daha iyi yapacak olana yol vermek, sonra da bütün gücüyle yol verdiğine yardımcı olmaktır. Ülkücüyüm diyenler bunu başarmak durumundadır” dedi. MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da 2014’deki yerel seçimleri ve yapılacak genel seçimlerde ülkeye, millete ve partiye faydalı olmak için yola çıktıklarını belirterek “MHP Çerkezköy ilçe teşkilatı bileğinin hakkı ile anasının ak sütü ile iki belediye almıştır. Meclis üyeleri almış, Çerkezköy’den milletvekili çıkarmış, beş belediyenin iki tanesini almıştır” dedi.
 
“KAÇ KÖY VAR DİYE SORSANIZ BİLMEZLER”
 
Daha önce yaptığı “MHP’nin atlarını köpeklere yedirmem” açıklamasını hatırlatan Ordu “Eğer partim seçime giderken partimin üyesi ilçe başkanlığı tartışması yaparsa hala partisine oy vermiyorsa bu adamlara ne diyorsanız deyin. Ben her zaman söylediklerimin arkasındayım. Ben bu sokaklarda bayrak asarken arkadaşlarımız ile birlikte aç gezerken bu arkadaşlar ‘bunlara oy vermeyin’ deyip evlerinde oturuyorlardı. İlçe teşkilatına gelip neden liste koymadınız? Bunlara ‘kaç köy kaç muhtarlık var’ diye sorsanız bilmezler. Bileceksiniz ki partinizi iktidara taşıyacaksınız. Delegelerin tek tek isimleri vardır. Tek suç benimdir. O arkadaşların suçu da benimdir” dedi. .
 
ERTEM’İ DE ELEŞTİRDİ
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i de eleştiren Ordu, “Şuanda sizin konunuz olan sizi ilgilendiren sağlık konusu var. Ambardere 12 yıldır imara açılmış. 600’e yakın ev var. Bunların pis suyu sizin içtiğiniz suya gidiyor. Burada CHP Milletvekili oturuyor. Bu milletvekili kadın sağlık komisyonunda, TBMM’de. İkametinin olduğu yerde suyun durumu ne halde sormuyor musun. Karaağaç’ı bize gösteriyor. Bana üniversiteden ‘bu su içilir’ diye rapor getirmesi lazım. Sağda solda kıvırmadan” diye konuştu. 
 
“Çerkezköy’de insanı insan yerine koyacak bir belediye lazım” diyen Ordu, Belediye eski başkanı Kadir Karan’ın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiğini hatırlatarak, Çerkezköy Belediyesi’nin onu uğurlayacak resmi bir tören yapmamasını ve çelenk göndermemesini de eleştirdi.
 
““BELEDİYEYİ ALMAK BOYNUMUZUN BORCU”
 
2014 yılında ne yapıp edip belediyeyi almak zorunda olduklarını ifade eden İlçe Başkanı Ordu, “ Bu belediyeyi almak boynumuzun borcudur. Çok değerli kadroya yeni arkadaşlar aldım. Onun için bize bu ekibimizle vereceğiniz yetki ile seçimi almak boynumuzun burcu olacaktır. 2009 yılında yerelde birinci olduk. 2014 yılında Dr.Devlet Bahçeli’yi Başbakan yapmak bizim boynumuzun borcudur” dedi. 
 
“ÜYE SAYILARI İLE OYNANIYOR”
 
Kongrede söz alan eski ilçe başkanlarından Celalettin Macit, kurucu ilçe başkanı olduğunu hatırlatarak “Benim kişilerle işim yoktur. Ben 1978 Tandoğan mitinginden beri Başbuğ’u ve Devlet Bahçeli’yi başbakan görmek istedim. Çerkezköy’de bir takım seçimler yapıldı. Her seçimde aynı idi. Son seçimde Çerkezköy’de 111 bin 539 seçmen vardı. Bunlardan 97 bin 180’i oy kullandı ve bizim aldığımız oy 10 bin 854’tü. Bu, ilçe teşkilatının çalışmadığını gösteriyor. Dr.Bahçeli’nin imzaladığı listede yer alan üyeler sandığa gidemedi. Üye sayıları ile oynanıyor” dedi.  ismi olan üyeleri kaydettirilen üyeler sandığa gitmiyorlar. Üye sayıları ile oynanıyor” dedi.
 
ORDU YENİDEN BAŞKAN
 
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mustafa Ordu, Eser Önsel ve Ahmet Coşar’ın listelerinin yarıştığı seçimde 193 delege oy kullandı. Kullanılan oyların 192’si geçerli sayılırken, geçerli oyların 129’unu alan Mustafa Ordu yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Diğer adaylardan Eser Önsel 51 ve Ahmet Coşar da 12 oy aldı.
 
“DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLDU”
 
Seçimin sona ermesinin ardından alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu kısa bir konuşma yaparak “Bugünkü seçimi Mustafa Ordu değil Çerkezköy’ün Milliyetçi Hareket Partisi kazanmıştır. Hep beraber yolumuza devam edeceğiz. Emeği geçenlerin hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Aday olan iki arkadaşımıza da teşekkür ediyorum. Demokratik bir seçim oldu” dedi.
 
“YERELDE VE GENELDE İKTİDAR OLACAĞIZ”
 
Adaylar Eser Önsel ve Ahmet Çoşar’ın, Başkan Mustafa Ordu ile kol kola girerek beraber çalışacağını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de “Birlik ve beraberlik içersinde iyi bir çalışma ile Çerkezköy’de ve Türkiye’de Milliyetçi Hareket Partisi yerelde ve 2015 yılında genel seçimlerde de tek başına iktidara gelecektir” diyerek Mustafa Ordu’yu tebrik etti.
 
İŞTE YENİ YÖNETİM
 
Mustafa Ordu başkanlığındaki yeni yönetimde “Nusret Karalamacı, Kemal Akın, Ali Uluç, Lütfü İğrek, Ali Dönmez, Nilay Asbaş, Nuray Varol, Ali İhsan Oskan, Mustafa Ulusoy, Şükrü Sever, Ümit Reşat Akkan, Mustafa Yavaş, Süleyman Güzel, Mümin Kolar, Sinan Gani, Erhan Çiftçi, Ahmet Kadak ve Recep Makal” yer aldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 
 


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10