Sultanlar son bir şans yakaladı

Aroma Bayanlar 2. Lig A Grubunda mücadele eden temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı, 19. hafta karşılaşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Bayan Voleybol Takımını konuk etti. ZayÄ

26.02.2012 20:55:00 0
Sultanlar son bir şans yakaladı

Hafta sonu temsilcimizi ilgilendiren bir önemli karşılaşma ise Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı ile Salihli Belediyespor Bayan Voleybol Takımı arasında gerçekleşti. Dün oynanan karşılaşmada Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı 25-21, 25-19 ve 25-19 skorlarla Salihli Belediyespor’u 3-0 mağlup etti. Bu sonuçlarla temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı tekrar avantajı eline alarak dördüncü sıraya yükseldi.

 

ESKİ TAKIMINA KARŞI OYNADI

 

Kapalı Spor Salonunda önceki gün saat 14.00’da oynanan karşılaşmaya temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı 1-Serpil, 2-Nihal, 4-Dilek, 5-Serpil T, 7-Rozava, 8-Duygu, 9-Trach, 10-Maral, 14-Filiz, 17-Mine kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Kocaeli B.Şehir Belediye Kağıtspor Bayan Voleybol Takımı ise 1-Hande, 2-Rabia, 3-Ebru, 4-Gizem, 5-Duygu, 6-Melek, 8-Kübra, 9-Kübra A, 12-Gizem A, 13-Ecem, 17-Deniz kadrosu ile çıktı. Karşılaşmada Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımından ayrılan Deniz Aslan, eski takımına karşı forma giydi.

 

İLK SAYIYI VERDİK, SON SAYIYI ALDIK

 

Karşılaşmanın ilk sayısını konuk ekip Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Bayan Voleybol Takımı aldı. Rozava ve Trach ile bulduğu sayılarla 3-1 öne geçen sultanlara konuk ekip karşılık verdi. 3-3’den sonra Filiz, Maral ve Duygu ile sayılar bulan temsilcimiz skoru 7-3’e getirdi. İki takımında etkili oyun ortaya koyduğu bu dakikalarda konuk ekipte üst üste üç sayı alarak skoru 7-6 yaptı. Filiz ile bir sayı daha bulan temsilcimiz birinci teknik molaya 8-6 önde girdi. Temsilcimiz karşısında etkili oyun ortaya koyamayan Kocaeli B.Şehir Belediye Kağıtspor Bayan Voleybol Takımı defansta yaptığı hatalarla aradaki farkın açılmasına engel olamadı. İkinci teknik molaya da 16-12 önde giren temsilcimiz Nihal ile sayılar bulmaya devam edince konuk ekip mola aldı. Karşılaşmanın yirmili sayılarına altı sayı farkla önde giren temsilcimiz aradaki farkı iyice açtı. Trach’ın servis atışıyla ilk seti karşılaşmanın ilk setini Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı 25-18 kazandı.

 

FARKI İKİYE ÇIKARDIK

 

İkinci sete önde olmanın rahatlığıyla başlayan temsilcimiz ilk sayıyı Duygu’nun smacından buldu. Filiz’in sert vuruşlarıyla üstünlüğünü koruyan Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı ikinci setin başından sonuna kadar rakibi karşısında hiç geri düşmedi. Maral’ın sımacıyla birinci teknik molaya 8-5 önde giren Sultanlar, sayılar bulmaya devam ettiler. Aradaki farkı kapamaya çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Bayan Voleybol Takımı bloklarda etkili olamayınca temsilcimiz karşısında ikinci teknik molaya da 16-13 geride girmek zorunda kaldı. Rakibin hatalarını iyi değerlendiren temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı yirmili sayılara dört sayı farkla girmeyi bildi. 20-16 önde olan temsilcimiz karşısında son sayılarda direnmeye çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Bayan Voleybol Takımı skoru 24-20’ye getirdi. Trach’ın smacıyla Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı setlerde skoru 2-0 yaptı.

 

SON NOKTAYI MARAL KOYDU

 

Karşılaşmanın ilk iki setinde gösterdiği müthiş mücadele ile setlerde durumu 2-0 yapan Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı, üçüncü sette çok basit hatalar yapmaya başladı. Büyük çekişmeye sahne olan üçüncü sette temsilcimiz son anda seyircisinin desteğini arkasına alarak 28-26 galip gelmeyi başardı. Üçüncü sete Trac ile bulduğu sayıyla önde başlayan temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı, konuk ekip Kocaeli B.Şehir Belediye Kağıtspor Bayan Voleybol Takımı karşısında Rozava’ın smacı ile birinci teknik molaya 8-6 önde girdi. Rozava, Maral ve Duygu ile sayılar bulmaya devam eden sultanlar ikinci teknik molaya beş sayı farkla 16-11 önde girmeyi bildi. İkinci teknik molanın ardından sayılar bulmaya devam eden temsilcimiz karşısında skor 18-11 olunca Kocaeli B.Şehir Belediye Kağıtspor Bayan Voleybol Takımı mola aldı. Aldığı molanın ardından biraz toparlanan konuk ekip yirmili sayılara girildiğinde aradaki yedi sayılık farkı üçe indirmeyi başardı. Temsilcimiz 20-17 önde olduktan sonra hatalar yapmaya başladı. Bu hataları iyi değerlendiren konuk ekip Kocaeli B.Şehir Belediye Kağıtspor Bayan Voleybol Takımı üst üste sayılar alarak skoru 20-20 yaptı. Rozava ile sayılar bulan temsilcimiz skoru tekrar lehine çevirerek 22-20 yaptı. Bu dakikalarda oyunun temposu artmaya başladı. Konuk ekip basit hatalar yapmaya başlayan temsilcimiz karşısında bu sette ilk kez öne geçmeyi başardı. (22-23) Temsilcimiz yedi sayı farkla götürdüğü sette 23-24 geri düştü. Rakibi karşısında moral olarak zayıflayan temsilcimize seyirciler tarafından müthiş bir destek geldi. seyircilerin ayakta alkışladığı sultanlar iki sayı bularak skoru 25-24 yaptı. Konuk ekip tekrar bir sayı daha alınca set yine uzadı. Karşılaşmanın üçüncü setindeki büyük çekişmeye Maral son noktayı koydu. 26-26 olduktan sonra Maral ile üst üste iki sayı bulan temsilcimiz karşılaşmanın üçüncü setini de 28-26 kazanmış oldu. Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı 3-0’lık net skor ile hanesine üç puan daha yazdırdı.

 

LİG’DE SON DURUM

 

Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı aldığı 3-0’lık galibiyetle Ligde tekrar dördüncü sıraya yükselerek avantajı eline aldı. Temsilcilerimizin en önemli rakiplerinden Salihli Belediyespor Bayan Voleybol Takımı ise deplasmanda lider Karşıyaka Bayan Voleybol Takımına 3-0 mağlup olarak beşinci sıraya geriledi. Bu haftaki diğer önemli karşılaşmalar da ise Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı deplasmanda Şişli Bayan Voleybol Takımını 3-0, Çanakkale Belediyespor Bayan Voleybol Takımı ise deplasmanda FMV Işıkspor Bayan Voleybol Takımını 3-0 mağlup etti. Aroma Bayanlar 2. Lig 19. hafta karşılaşmalarının oynanmasıyla puan durumunda Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı 48 puanla liderliğini korurken, Sarıyer Belediyespor Bayan Voleybol Takımı 46 puanla ikici sırada yer aldı. Üçüncü sırada Çanakkale Belediyespor 42, dördüncü sırada temsilcimiz Çerkezköyspor Bayan Voleybol Takımı 41 ve beşinci sırada Salihli Belediyespor Bayan Voleybol Takımı 40 puanla yer aldı.

 

Haber / Sedat KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10