Engelli Çocuklar Mehter Takımı Türkiye’yi temsil edecek

Edirne'de, bedensel ve zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğü Yağmur Çocuklar Özel Eğitim Merkezi 'farklı gelişim gösteren' çocukların rehabilitasyonunu sağlamak için mehter takımı kurdu

Bölgede Gündem 26.02.2012 21:03:00 0
Engelli Çocuklar Mehter Takımı Türkiye’yi temsil edecek
Edirne'de, bedensel ve zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğü Yağmur Çocuklar Özel Eğitim Merkezi 'farklı gelişim gösteren' çocukların rehabilitasyonunu sağlamak için mehter takımı kurdu. Bir yıl içerisinde müzikli rehabilitasyonun çocuk üzerinde olumlu etkileri olduğunu ifade eden eğitmen Muzaffer Adak, çocukların festivallere ve uluslararası yarışmalara katılacak kadar gelişme gösterdiğini söyledi.
YARIŞMAYA KATILACAKLAR

Edirne'de bedensel ve zihinsel engelli çocuklara eğitim veren Yağmur Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ağır zihinsel engeli olmayan ve farklı gelişim gösteren kategorideki çocukların rehabilitasyonu için mehter takımı kurdu. Eğitmen Muzaffer Adak yönetiminde kurulan takım içerisinde 9 ile 15 yaş arasındaki 8 çocuk yer aldı. Yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdüren çocuklarda algılamada olumlu etkiler görüldüğünü belirten Muzaffer Adak, müziğin eğitimde çok belirleyici bir rolü olduğunu söyledi. Birlikte müzik yapmanın çocukları daha iyi motive ettiği ifade eden Adak, “Merkezimizde geçen yıl 8 çocuğumuzun yer aldığı bir mehter takımı kurduk. Müzik aletlerinin yanı sıra elbiselerini de giydirerek onları müzikli bir rehabilitasyona aldık. Çocuklarımız çok iyi seviyelere geldiler. Artık başka illerde bile gösterilere çıkar durumdayız. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda Edirne'yi temsil etmeye hazırlanıyoruz. 26 Mart Dünya Down Sendromlular Günü'nde Konya'da düzenlenecek programa katılacağız. Orada gösteri yapacak olan çocuklar daha sonra 2-6 Nisan tarihleri arasında da Omurilik Felçlileri Derneği tarafından İstanbul'da organize edilecek olan Hollanda, Bosna Hersek, Hırvatistan gibi ülkelerden katılımın sağlanacağı Uluslararası Gülen Çocuklar Festivali'nde katılacak. Hem Edirne'yi hem de Türkiye'yi temsil edecek” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10