“Halk sağlığını tehdit ediyor”

Yaklaşık bir aydır Malkara’daki derelerden akan zehirli ve kirli suların burada bulunan Karaidemir Barajı’na aktığının ortaya çıktığını belirten CHP Tekirdağ Milletvekili, konuya ilişkin Orman ve

Malkara 28.02.2012 19:27:00 0
“Halk sağlığını tehdit ediyor”
Yaklaşık bir aydır Malkara’daki derelerden akan zehirli ve kirli suların burada bulunan Karaidemir Barajı’na aktığının ortaya çıktığını belirten CHP Tekirdağ Milletvekili, konuya ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ YARATIYOR
“Malkara Tekkeköy ve Kozyörük civarında bulunan maden ocaklarındaki kömür yıkama tesislerinden akan kirli sular derelere oradan da Karaidemir Barajı’na ulaşmakta ve ileri derecede bir çevre kirliliği yaratmaktadır. Ayrıca bu barajın hayvancılıkta ve tarım sulamasında kullanılması sonucu köylülerimiz zarar görmekte, mağdur olmaktadır” diyen Köprülü, köy içinden geçen derelerin kirliliği nedeniyle insan sağlığının da tehdit altında olduğunu söyledi.
NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPACAKSINIZ?

Yonca, mısır, ayçiçeği, sebze ve meyvecilik yapılan bölgede, Karaidemir Baraj Gölünden Malkara ve Hayrabolu ovalarında 80 bin dönüm tarım arazisinin sulandığı söylenirken, üretimin yapıldığı bu bölgede acilen önlem alınması gerektiğini ifade eden Köprülü, Bakan Eroğlu’na şu soruları yöneltti: “Malkara Tekkeköy ve Kozyörük civarında bulunan maden ocaklarındaki kömür yıkama tesislerinden akan kirli ve zehirli suların, derelere oradan da Karaidemir Barajı’na akması ileri derecede çevre kirliliği yaratırken; barajdan sulama amaçlı yararlanan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylülerimizi de mağdur etmektedir. Tüm bu sebeplerden ötürü bölge için tehlike yaratarak faaliyet yürüten bu tesislere ilişkin bir önlem almayı düşünüyor musunuz? Bununla ilgili bu faaliyetler durdurulduktan sonra vatandaşlarımızın, doğan zararlarının karşılanması için ne gibi çalışmalar yapacaksınız?  


0282 726 91 91
0282 747 65 10