Tarihi kapının kırılması yargıya taşındı

Edirne'de 400 yıllık tarihi Selimiye Camii Arastası'nın girişini gece sokak sanan sürücünün otomobiliyle çarparak kırdığı 5 metrelik kapının onarımı yargıya taşındı.

Bölgede Gündem 29.02.2012 19:55:00 0
Tarihi kapının kırılması yargıya taşındı
Edirne'de 400 yıllık tarihi Selimiye Camii Arastası'nın girişini gece sokak sanan sürücünün otomobiliyle çarparak kırdığı 5 metrelik kapının onarımı yargıya taşındı.
MASRAFLARI ÖDEMEKTEN VAZGEÇTİ
Çarpan aracın sigorta şirketinin onarım masraflarını ödemekten vazgeçmesi üzerine Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, hukuk mahkemesinde hasar tespiti ödenmesi için dava açarken, sürücü hakkında da kamu güvenliğini tehlikeye düşürmekten Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
KAPIYI SOKAK SANDI
30 Kasım 2011 tarihinde İstanbul'dan kiraladıkları 34 HF 5973 plakalı otomobille Edirne'ye gelen sürücü A.H. ve M.H., gece gezintiye çıktı. Mimar Sinan Caddesi üzerindeki Selimiye Camii Arastası'nın girişini karanlıkta sokak sanan sürücü A.H., 5 metrelik çift kanatlı kapının sol kanadını aracıyla kırıp içeri girdi. Kazayı güvenlik kamerasından fark eden güvenlik görevlisi Mehmet Yiğit, araçtan çıkan sürücü ve yolcunun olay yerinden ayrılmasına engel olarak polise ve çarşı yöneticilerine haber verdi. Polis tarafından gözaltına alınan sürücü ve yolcu ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Çarpmanın etkisiyle yerinden çıkan kapı kanadı, vinç yardımıyla çarşıdan çıkarıldı. Olayın ardından kaza yapan otomobilin sigorta şirketinin eksperi tarafından, hasar tespiti yapıldı. Hasar tespitinin ardından sigorta şirketi yetkilileri, onarım bedelini ödemeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hasarın tespiti ve ödenmesi için 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Bölge Müdürlüğü ayrıca sürücü hakkında, kamu güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesi ile Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
NÖBET TUTUYORLAR

Kapının onarımıyla ilgili süreç yargıya taşınırken, Arasta Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Karadaş, yaklaşık 3 aydır kapının onarılmasını beklediklerini söyledi. Çarşının güvenlik görevlilerinin, sabaha kadar kapı başında görevlilerin nöbet tuttuğunu söyleyen Karadaş, "Görevlilerimizin can güvenliği bizim için son derece önemli. 78 dükkanın bulunduğu çarşının esnafının sermayesi de içeride duruyor. Edirne'deki hırsızlık olaylarını duyduğumuzda hem görevlilerimiz adına hem mal güvenliğimiz adına endişeleniyoruz” diyerek, bu konuda yetkililerin daha duyarlı olmasını beklediklerini söyledi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10