Ordu, mazbatasını aldı

MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın geçtiğimiz hafta sonunda yapılan 10.Olağan Kongresinde 129 oy alarak yeniden başkanlığa seçilen Mustafa Ordu, mazbatasını Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu

Çerkezköy 29.02.2012 20:14:00 0
Ordu, mazbatasını aldı

26 Şubat’ta gerçekleştirilen MHP Çerkezköy İlçe Kongresinde 129 oy alan ve yeniden başkanlığa seçilen Mustafa Ordu mazbatasını aldı.

 

“128 ARKADAŞIN YERİNE OY KULLANDIM”

 

Mazbatasını Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Pürzan Karahan’ın elinden alan İlçe Başkanı Ordu, kongrede delegelerin çoğunun bilinçsiz bir şekilde hareket ettiğini belirten Mustafa Ordu, “Geçtiğimiz haftaki kongre öncesi listelere şikayette bulunarak 128 arkadaşımızın oy kullanmasına mani olanlarla, 1998, 2002, 2006, 2009 seçimlerine itirazda bulunan kişiler aynı arkadaşlardır. Onların üzerinde nasıl bir psikolojik etki bıraktık bilmiyorum. Fakat ben kongre öncesi yaptığım açıklamada bu 128 arkadaşımızın da yerine oy kullanarak kendi oyumla birlikte seçimleri kazanacağımı söylemiştim. Nitekim de öyle oldu ve 129 oyla seçimi kazandım” dedi.

 

“ADLİYE SARAYI YETERLİ DEĞİL”

 

Çerkezköy Adliye Sarayı binasının mevcut hali ile yeterli olmadığını da belirten Ordu, “Şimdiki yönetim binayı Fatih Mahallesi’ne taşıyacağını söylüyordu. Fakat hala ihalesi sonuçlanmış değil” dedi.

 

“SONUÇLARA SAYGI GÖSTERİLMELİ”

 

Devlet memurlarının sınavlarla ya da atamalarla bir yerlere gelebildiğini, siyasilerin ise seçimlerle bulundukları yere geldiklerini söyleyen Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Pürzan Karahan, da “Siyasi partilerde seçim var. Tatlı bir rekabet sonunda kazanılan seçimin keyfi bir başka olmalı. Seçimlere katılan insanların hür iradeleri ile bir yerlere geliyorsunuz. Bu yüzden demokratik ortamlarda yapılan seçimlerin sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerekir. Kazasız belasız, kimsenin burnu dahi kanamadan böyle önemli seçimlerin tamamlanması da ayrıca mutluluk verici bir olaydır” diye konuştu.

 

“DEMOKRASİ DERSİ VERDİ”

 

Mazbatasını alırken Mustafa ordu’yu yalnız bırakmayan Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ise, şimdiye kadar diğer siyasi partilerin seçimlerinde hep bir aday gösterildiğini belirterek, “Diğer kongrelerde herkes şahit oldu. Tüm partiler bir adayla seçime gitti. Milliyetçi Hareket Partisi ise geçen haftaki kongrede 3 başkan adayı ile seçime gitti. Bu sebeple Başkan Mustafa Ordu’yu tebrik ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı 10. Olağan Kongresi’nde yaptığı seçimle herkese demokrasi dersi vermiştir” dedi. Dün saat 16.30’da düzenlenen mazbata törenine MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Nilay Asbaş ve Kemal Akın da katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 
 

 
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10