TL’nin yeni simgesi belli oldu

ürk Lirası’nın yeni simgesi belli oldu. Merkez Bankası tarafından düzenlenen 'TL Simge Yarışması'nın sonuçları açıklandı ve TL simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı yapıldı.

Çerkezköy 1.03.2012 19:30:00 0
TL’nin yeni simgesi belli oldu
Türk Lirası’nın yeni simgesi belli oldu. Merkez Bankası tarafından düzenlenen "TL Simge Yarışması"nın sonuçları açıklandı ve TL simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımı yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 8 bin 362 başvuru arasından seçilen simgenin ''TL'nin güvenli bir liman haline geldiğini gösterdiğini'' söyledi. Başçı, finale kalan 7 başvuru arasından seçilen simgenin tasarımının Tülay Lale'ye ait olduğunu kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, işsizliğin geçen yıl yüzde 9.8 olarak gerçekleştiğini, bunun da sevindirici olduğunu belirterek, simge yarışmasına cezaevinden bile katılımcıların olduğunu, bunun da yurttaşların duyarlılıklarını göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan “TL için böyle bir simge belirleyerek, bu simgeyi kullanıma sürerek, yürüttüğümüz operasyonda önemli aşamayı geride bırakıyoruz. 1 Ocak 2005'te altı sıfırı atılmış YTL'yi tedavüle sürdük. 1 Ocak 2009'da da yeni ibaresi atılmış TL tedavüle girdi. Artık TL'yi hem ulusal, hem uluslararası piyasalarda güçlü, itibarlı para birimi olarak kullanmaya başladık" diye konuştu. Hazırlanan özel programla TL'nin simgesi AltGr+T tuşlarına basıldığında çıkacak.Yazı tipi ve uygulamalarına Merkez Bankası'nın internet sitesinden erişimin mümkün olacağı bildirildi. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10