Terör örgütü üyeleri Yunanistan’a kaçarken yakalandı

Edirne'de, terör örgütü pkk üyesi oldukları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkartılan ve aralarında kapatılan dtp'nin eski Gebze İlçe Başkanı M.K.'nın da bulunduğu 3 kişi, yasadış

Bölgede Gündem 1.03.2012 19:31:00 0
Terör örgütü üyeleri Yunanistan’a kaçarken yakalandı
Haklarında terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle yakalama kararı çıkartılan kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (dtp) eski Gebze İlçe Başkanı M.K. (32), Elazığ Üniversitesi Kimya Bölümü 4'ncü sınıf öğrencisi K.Y. (24), Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde Anestezi görevlisi olarak çalışan ve Ocak ayında görevinden istifa eden F.B. (29) ile F.B.'nin nişanlısı Metal Teknolojisi Öğretmeni H.K. (27), yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmek için İstanbul'da anlaştıkları bir kişiye, kişi başı 1000 euro olmak üzere 4 bin euro para verdi ve otobüsle Edirne’ye gitti. 
SINIRI GEÇMEK İSTERKEN YAKALANDILAR
Edirne'de 2 kişi, karşıladıkları 4 kişiye gidecekleri yolu tarif ettikten sonra yanlarından ayrıldı. 4 kişi, Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarından Yunanistan'a geçmek isterken sınır devriyeleri tarafından yakalanarak İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi. Burada Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılan M.K., K.Y. ve F.B.'nin terör örgütü pkk üyesi oldukları gerekçesiyle arandıkları belirlendi. H.K. ise, hakkında arama ve yakalama kaydı olmadığı için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
SORGULARI SÜRÜYOR

İfadelerinde arandıkları için kaçtıklarını iddia eden 3 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorgusu sürüyor. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10