Devlet Hastanesi için ilk sondaj vuruldu Adalet Sarayı için de ilk kazma vurulacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköylülerin merakla beklediği yeni devlet hastanesi ve Adalet Sarayı konularında son gelişmeleri anlattı. 200 yataklı yeni devlet hastanesi için s

Çerkezköy 1.03.2012 19:49:00 0
Devlet Hastanesi için ilk sondaj vuruldu Adalet Sarayı için de ilk kazma vurulacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu önceki akşam saat 19.30’da toplandı.

 

İLK SONDAJ VURULDU

 

Çerkezköy’e yapılacak olan hastanenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaattin Demirbağ, yeni 200 yataklı Çerkezköy Devlet Hastanesi için çalışmaların başladığını, ilk sondajın da geçtiğimiz günlerde vurulduğunu söyledi. Yeni Devlet Hastanesi’nin Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırıldığını ifade eden Demirbağ, konuyla ilgili Ankara’dan bir ekibin Çerkezköy’e geldiğini, zemin etüdü ve sondaj çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Yapılan çalışmaların ardından hastane arazisinin inşaat için uygun olduğu kararına varıldığını söyleyen Demirbağ, en kısa zamanda hastanenin temelinin atılacağı müjdesini verdi.

 

ÇERKEZKÖY’Ü UZUN SÜRE TAŞIYACAK

 

Yeni yapılacak Devlet Hastanesi Binası’nın üç ayrı bloktan oluşacağını söyleyen Alaettin Demirbağ, ana binanın, bodrum katlar hariç 8 katlı olacağını, diğer iki bloğun ise 4’er katlı olacağını ifade etti. Yeni hastane ile Çerkezköy’e ayrılacak doktor kontenjanında artış olmasının beklendiğini söyleyen Demirbağ, Çerkezköy’ü uzun süre taşıyacak kapasiteye sahip bir hastanenin inşa edileceğini belirtti. Mevcut hastanenin hemen yanına yapılacak olan yeni hastanenin en kısa zamanda faaliyete geçmesini temenni eden Demirbağ, “Hastane yapımı bitene kadar mevcut binada hasta kabulüne devam edilecek. Daha sonra, eski hastane binası yıkılarak, yeni hastanenin bahçesi haline getirilecek” dedi.

 

ADALET SARAYI İÇİN İLK KAZMA VURULACAK

 

Çerkezköy Adalet Sarayı hakkında da yeni haberler veren Demirbağ, “Adalet Bakanlığı Teknik İşler Müdürü Erdoğan Böcek tarafından yeni binanın projesi imzalandı. 10-15 günlük askı süresinin ardından çalışmalara başlanacak ve en geç 2 ay içerisinde ilk kazma vurulacak” dedi. Çerkezköy’de yeni açılacak olan ağız ve diş sağlığı merkezi hakkında da bilgi veren Demirbağ, merkezin 20 üniteden oluşacağını, 20 diş doktoru, 1 başhekim yardımcısı ve 1 müdürün burada görev yapacağını belirtti. Demirbağ, yeni merkezin 23 Nisan’a kadar faaliyete geçmesini beklediklerini söyledi.

 

ACİL KAVRAMINI BİLMİYORUZ

 

Acil sağlık hizmetleri konusunda, acil müdahalelerle ilgili hiçbir hastanenin vatandaştan para talep edemeyeceğini belirten Alaettin Demirbağ, bu durumun başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeyle kesinlikle yasaklandığını ifade etti. İnsanların çoğunun acil kavramını bilmediğini söyleyen Demirbağ, “Acil hal; ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma gibi durumlarda olayın meydana gelmesini takip eden ilk 24 saat içinde tıbbi müdahale gerektiren hallerdir. Tıbbi müdahale yapılmadığında veya başka bir sağlık kuruluşuna nakli halinde hayatın veya sağlık bütünlüğünün kaybedilme riskinin doğacağı kabul edilen durumlardır. Acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü olan kamu ve özel tüm sağlık kuruluşları, durumu bu tanıma uyan hastaların sağlık güvencesi olup olmadığına veya ödeme gücü bulunup bulunmadığına veya tedavi masraflarının nasıl karşılanacağına bakılmaksızın acil hastaları kabul edecek ve bakacaklardır” dedi.

 

ÇEŞİTLİ ZİYARETLERDE BULUNDULAR

 

Kongrenin ardından Çerkezköy’de kurumları dolaştıklarını söyleyen Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Tekirdağ’da da çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını söyledi. İlk olarak İl Orman Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini belirten Demirbağ, “Tekirdağ’da Orman Müdürlüğü yeni kuruldu. Bizim sadece Saray’da ormanlarımız var. Buradaki ormanlarımızı da Kırklareli Vize’ye bağışladılar. Ormanların tekrar Tekirdağ’a bağışlanması için neler yapılabileceği konusunda ve yeni ağaçlandırmalar yapma konusunda görüşmelerde bulunduk” dedi. Tekirdağ İl Nüfus Müdürlüğü VE İl Sağlık Müdürlüğü’nü de ziyaret ettiklerini belirten Demirbağ, İl Sağlık Müdürlüğü ile sağlık alanında yeni yapılan düzenlemeler ve Çerkezköy’deki aile hekimliği konusundaki sıkıntılar üzerine görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

 

ŞİRKETLER VASIFLI İŞÇİ ARIYOR

 

İşkur Tekirdağ İl Müdürlüğü’nde, Tekirdağ’daki şirketlerin vasıflı eleman bulmakta zorlandıkları bilgisini aldıklarını ifade eden İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti olarak işsizlerin İŞKUR tarafından açılan kurslara katılımını sağlamak için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ile de görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Alaettin Demirbağ, Çerkezköy’deki sıkıntı yaşayan okullar hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 
 
 
 
 
 
 
 
 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10