Acil Kurtarma ve Yardım Ekipleri sertifikalarını aldı

Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde oluşturulan ''Acil Kurtarma ve Yardım Ekipleri'' eğitimini tamamlayanlara sertifikaları düzen

Tekirdağ 7.03.2012 20:36:00 0
Acil Kurtarma ve Yardım Ekipleri sertifikalarını aldı

Tekirdağ Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde oluşturulan ''Acil Kurtarma ve Yardım Ekipleri'' eğitimini tamamlayanlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

 

100 KİŞİLİK EKİP OLUŞTURULDU

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol ile çok sayıda daire müdürü katıldı. Törende konuşan Tekirdağ AFAD Müdürü Recep Erol, müdürlük koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarının bünyesinde oluşturulan 10 ayrı ekipte, toplam 100 kişilik acil kurtarma ve yardım ekipleri oluşturduklarını belirterek “Ekiplerimiz, müdürlüğümüz eğitim salonlarında teorik olarak eğitim gördü ve Çorlu'daki eğitim ve tatbikat alanında da pratik eğitim görmek suretiyle 40 saatlik bir eğitime tabi tutuldu” dedi.

 

EĞİTİM GÖRÜYORLAR

 

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de Tekirdağ AFAD Müdürlüğü’nün 2 yıl önce kurulduğu anımsattı. Tekirdağ AFAD Müdürlüğü bünyesindeki arama kurtarma teknisyeni kadrosunda çalışan personelin çeşitli kurslarda eğitim gördüğünü belirten Vali Kemelek “Gerek sudan kaynaklanan afetlerde, gerekse trafik kazaları veya deprem gibi felaketlerin hepsine karşı bilgili olmaları bakımından kursiyerlerimizin eğitim görmelerini sağladık” dedi.

 

“BALIK ADAMLARIN BÜYÜK FAYDASINI GÖRDÜK”

 

Afet anında bilinçli insanlarla çalışmanın fayda sağladığını, işi bilmeyenlerin ise ayak bağı olduğunu ifade eden Tekirdağ Valisi Kemelek , “3 yıl önce yaşadığımız sel felaketinde balık adamların çok büyük faydasını gördük. Çünkü suyla gelen felakette sudan anlayanların çalışmaları fayda sağladı” dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10