Sudenaz bebek hayata tutundu

Çorlu’da Muhtalip ve Saadet Akgül'ün Asfiksi (Oksijen yetersizliğinden ileri gelen boğulma) hastası olan 7 aylık kızları kızları Sudenaz Bebek İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nd

Çorlu 7.03.2012 20:38:00 0
Sudenaz bebek hayata tutundu
Çorlu’da Muhtalip ve Saadet Akgül'ün Asfiksi (Oksijen yetersizliğinden ileri gelen boğulma) hastası olan 7 aylık kızları kızları Sudenaz Bebek İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki 4 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi.
HAYATA TUTUNDU
Hastanenin 2 yıl sonrasına verdiği tam vücut MR randevusuyla medyada haber olunca Sağlık Bakanlığı tarafından hemen tedavi altına alınan Sudenaz Bebek, 3 aylıkken ve 2 kilo 600 gram ağırlığındayken, tedavisinin ardından karın duvarından geçirilen esnek tüp ile hayata tutundu ve karnından beslenerek 5 kilo ağırlığına ulaştı.
2 YIL SONRASINA RANDEVU VERİLMİŞTİ
Çorlu'daki bir markette 900 lira aylık ücretle çalışan Muhtalip ve ev kadını Saadet Akgül çiftinin ikinci çocukları Sudenaz, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Çorlu Devlet Hastanesi’nde 38 haftalık olarak normal doğum ile dünyaya geldi. Doğum sırasında oksijensiz kaldığı ileri sürülen Sudenaz, emme refleksini yerine getiremediği için boğazına takılan hortumla beslendi. Asfiksi (Oksijen yetersizliğinden ileri gelen boğulma) teşhisi konulan Sudenaz bebek ardından özel bir hastaneye sevk edildi ve 25 gün boyunca kuvözde kaldı. Bir süre sonra da hortum boğazından çıkartılarak burnuna takıldı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tahlillerin ardından doktor, hastalığın tam nedenini belirlemek için Sudenaz bebeğin MR'ının çekilmesini istedi. Ancak Radyoloji Bölümü, o dönem 3 aylık olan Sudenaz'ın uyutularak çekilmesi gereken MR'ı için 24 Ekim 2013 günü saat 08.30'a randevu verdi.
BAKANLIK DEVREYE GİRDİ
Sudenaz bebeğin, 2 yıl sonrasına verilen MR'ı medyada haber olunca Sağlık Bakanlığı hemen devreye girmiş ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi görüntüleme merkezinde MR'ı çekilen Sudenaz bebek tedavi altına alınmıştı. Aynı hastanede karın duvarından geçirilen esnek tüp ile hayata tutunan Sudenaz Bebek karnından beslenmeye başladı. Daha sonra Reflü (mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması) ile rahatsızlığı tedavi edilen Sudenaz Bebek, 4 ay süren tedavisinin ardından taburcu edilerek Çorlu'daki evine döndü.
4 AYDA, 2.5 KİLO ALDI
Anne Saadet Akgül, bebeğinin tedavinin ardından hayat tutunduğunu ve karnından geçirilen esnek tüp ile beslenmeye başladığını söyledi. Üç aylıkken 2 kilo 600 gram olan Sudenaz'ın bu sayede kilo almaya başladığını söyleyen anne Akgül “Yapılan tedavinin ardından Sudenaz kilo aldı. Şimdi yaklaşık olarak 5 kilogram. Artık karından besleniyor. Hastaneye gittiğimiz doktorlar yemek borusu ile nefes borusun bulunduğu bölgedeki kapakçık görev yapmıyormuş. Bunun içinde bizlere bebeğin bundan sonra yaşamı boyunca böyle kalacak dediler. Ancak ileride kendisi yemeği öğrendiği takdirde düzelme şansınız olduğunu anlattılar. Ama herkese çok teşekkür ederim, sahip çıkıp bizi yalnız bırakmadılar. Hayati tehlikesi olan bebeğimizin şimdi durumu çok iyi” dedi.
KONTROLE GİDECEK

Baba Muhtalip Akgül ise medyada çıkan haberlerin ardından çok sayıda yardımseverin kendisine ulaştığını söyledi. Tedavi olan bebeğinin sağlık durumunun iyi olmasına çok sevindiğini belirten baba Muhtalip Akgül, 'Bebek burada zatürree olmuştu. Ameliyattan sonra biraz daha iyi oldu. Çünkü yedikleri ciğerine gitmiyor. Doktorlar bunun böyle kalacağını belirttiler. 15 günde bir kontrole gideceğiz. Kontrollerine gittiğimizde iyi olduğunu bize söylüyorlar. Ancak her gün bir mama gidiyor. Bununla birlikte mama torbasının değişmesi gerekiyor. Aldığım maaş yetmiyor, evim kira çok zor durumdayım ancak önemli olan çocuğum sağlığına kavuşması. Haberlerin ardından çok sayıda insan yardım etti. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10