Derneklere beyanname uyarısı

Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dernekler Büro Şefliği yetkilileri, derneklerin dönem faaliyetleri, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyannamelerini Nisan ayın

Çerkezköy 7.03.2012 20:41:00 0
Derneklere beyanname uyarısı

Derneklerin 2011 yılına ait dönem faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyannamelerini Nisan ayı sonuna kadar Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesindeki Dernekler Büro Şefliği’ne teslim etmeleri gerekiyor.

 

NİSAN SONUNDA SONA ERECEK

 

Dernekleri Nisan ayı sonuna kadar beyannamelerini vermeleri konusunda uyaran Dernekler Büro Şefliği yetkilileri, “Gerekli görüldüğü takdirde derneklerin tüzüklerinde gösterilen amaç doğrultusunda hizmet gösterip göstermedikleri, defterlerini ve kayıtlarını mevzuata uygun tutup tutmadıkları İçişleri Bakanlığı ve mülki idare amirleri tarafından denetlenebilir. Denetimler en az 24 saat önce derneklere bildirilir. Denetim sırasında görevli memurlar tarafından istenilen her türlü bilgi, belge ve kayıtların, dernek yetkilileri tarafından gösterilmesi veya verilmesi zorunludur. Denetim sırasında suç teşkil eden fiillerin tespit edilmesi halinde, mülki idare amiri durumu derhal Cumhuriyet Savcılığına ve derneğe bildirir” dedi.

 

4 DERNEK AÇILDI 3 DERNEK KAPANDI

 

Çerkezköy merkez belde ve köylerde bulunan dernek sayısının 200’ü aştığını belirten yetkililer, “2012 yılının ilk 2 ayında Profesyonel Aşçılar ve Garsonlar Derneği, Merkez Eğitim ve Sosyal Hizmetlere Yardım Derneği, Kars Ağrı Ardahan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Tokat Sulusaray Ballı Kaya Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olmak üzere toplam 4 dernek açılırken; Karlıköy Gençlik Spor Kulübü Derneği, Kadınlar El Ele Yardımlaşma Derneği ve Çerkezköy Gençlikspor 1956 Spor Kulübü Derneği’nin faaliyetlerine son verildi” açıklamasını yaptı.

 

Haber / Sedat KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10