Prostat ameliyatlarında ‘Plazmakinetik’ dönemi

21.yüzyıl teknolojisi olarak gösterilen plazmakinetik tedavi yönetimiyle prostat ameliyatı Özel Çerkezköy Hastanesinde yapılmaya başlandı.

Çerkezköy 7.03.2012 20:44:00 0
Prostat ameliyatlarında ‘Plazmakinetik’ dönemi
21.yüzyıl teknolojisi olarak gösterilen plazmakinetik tedavi yönetimiyle prostat ameliyatı Özel Çerkezköy Hastanesinde yapılmaya başlandı.
PROSTATA YENİ AMELİYAT
Özel Çerkezköy Hastanesi prostat tedavisinde en son teknoloji olarak kabul edilen plazmakinetik yöntemi ile prostat tedavisine başladı. 50 yaş üstü erkeklerin yaklaşık üçte birinde görülen prostat büyümesine bağlı problemlerin kişinin konforunu bozduğunu ve hayat kalitesini olumsuz etkilediğini belirten Özel Çerkezköy Hastanesi Üroloji Uzmanı Op.Dr. Senad Kalkan bu durumun kişinin hayat kalitesini bozmaya başladığında ya da tıbbı olarak patolojik ek bir probleme yol açtığında tedavi edilmesi gerektiğini ifade etti. Kalkan "Hastada prostatın büyümesine bağlı olarak işeme ile ilgili belirtiler ortaya çıkar. Bu belirtiler gece idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma, sık sık idrara çıkma, kesik kesik idrar yapma ve idrarın ince akması gibi belirtilerdir. Bazen de hastada bu belirtilerin yanı sıra ani idrar tıkanıklığı, mesane taşları veya böbreklerde genişleme gibi bulgular ortaya çıkabilir'' dedi.
PLAZMAKİNETİK YÖNTEMİ İLE 24-48 SAAT
Tedavi amacıyla açık ya da kapalı ameliyat yöntemlerine başvurulduğunu belirten Kalkan, “100 gramdan büyük hacimdeki prostat sadece açık ameliyatla tedavi edilebiliyordu. Günümüzde plazmakinetik yöntemiyle sadece serum fizyolojik kullanıldığı için büyük hacimdeki prostatta da kapalı ameliyat yapılabilmektedir” dedi. Kapalı prostat ameliyatında tüm dünyada uygulanan en gelişmiş teknoloji olan Plazmakinetik TUR ameliyatının bir çok hususta en avantajlı yöntem olduğunu kaydeden Op.Dr. Senad Kalkan “Ameliyat sonrası idrar kaçırma, erkeklik gücünün kaybolma, idrar kanalında daralma ihtimalinin daha düşük olduğu yöntem plazmakinetik yöntemdir. Klasik TUR Prostat ameliyatı sırasında kalp pili yada vücud protezi olan, metal eşyası olanlarda elektrik çarpma ve koter yanığı oluşma tehlikesi vardır. Plazmakinetik TUR yönteminde bu riskler yoktur. Klasik yöntem sonrası sonda kalma süresi 48-72 saat iken plazmakinetik yönteminde 24-48 saattir. Özel cihaz tasarımı sayesinde ameliyat süresi daha kısadır. Plasmakinetik yöntemini diger bir avantajı ise ameliyat sonrası prostat dokusunun patalojik incelemeye olanak vermesidir. Greenlight yönteminde prostat dokusu buharlaştığı için bu mümkün değildir” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10